Sivut

torstai 23. kesäkuuta 2016

Juhannusruokaa: lohipallerot

Jos sulla ei vielä juhannuksen meny ole lyöty lukkoon, niin voisin antaa yhden hyvän vinkin helposta ja yksinkertaisesta herkusta juhannuspöytään. Nimittäin Sikke Sumarin Ruokaa rakkaudella -kirjasta löytyvät lohipallerot. Tein näitä palleroita meidän edelliselle brunssille ja olivat kyllä ainakin omaan makuun varsin hyviä. Lisäksi palleroiden teko oli varsin yksinkertaista. Niiden kanssa tein samaisesta kirjasta löytyvän Creme Fraiche tartar -kastikkeen. 




Me syötiin palleroita brunssilla kylminä yön yli jääkaapissa levänneinä, toimi erinomaisesti. Mutta toki lämpiminä myös hyviä, joskin silloin ehkä hieman helposti hajoavia. Mutta tällaiset pallerot kävisi miun mielestä erinomaisesti yhdeksi osaksi juhannuksen herkkupöytää.






LOHI-TILLI PALLEROT & CREME FRAICHE TARTAR -KASTIKE


200g lohifileeta
1 iso keitetty peruna
 3 rkl tillisilppua
2 rkl ketsuppia
1 rkl piparjuuritahnaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa, tabascoa

2 rkl leivänmuruja (tai jotain jauhoja)

keitinliemi
4 dl vettä
suolaa, valkopippuria
1 porkkana isoina paloina
1 sipuli isoina paloina
pari tillinvartta

kastike
1 prk  ranskankermaa
1 keitetty muna
2 rkl kapriksia
1 porkkanan pala (keitinliemestä)
 2 kevätsipulia
suolaa, pippuria

Kuumenna keitinliemi ja anna hetken kiehua. Aseta lohi liemeen, anna kiehahtaa ja ota kattila pois levyltä. Anna lohen jäähtyä liemessä, valuta ja paloittele pieniin osiin. Lisää lohen joukkoon muussattu peruna ja loput aineet, ei leivänmuruja. Pyörittele massasta kostein käsin palloja (jos paistat uunissa) tai litteitä kakkusia (jos paistat pannulla). Pyörittele pallot leivänmuruissa ja paista uunissa 200 asteessa noin 10 min tai rasvassa pannulla. Valmista kastike pilkkomalla porkkana, sipulit ja kananmuna. Sekoita kaikki aineet ranskankerman joukkoon.




Mie taisin käyttää ranskankerman sijaan turkkilaista jogurttia kastikkeen pohjana, toimi oikein hyvin. Leivänmurujakaan ei ollut tuolloin, joten korvasin ne muistaakseni mantelijauhoilla. Helpoimmalla pääsee, kun pallerot paistaa uunissa, mutta takuulla niistä tulee herkullisempia, jos viitsii paistaa ne pannulla öjyssä/voissa. Itse paistoin pannulla.






Miulla alkaa tänään kesäloma, joten ei muuta kuin Lomalle Lomps. Aurinkoa ja lämpöä tilaisin, kiitos! Iloista ja rentouttavaa keskikesän juhlaa :)




2 kommenttia:

  1. Hyvää ja aurinkoista juhannusta sekä lomaa siulle, Viivi! :) Nautithan <3

    ps. Näitä lohipalleroita edelleen vesi kielellä muistellen! Tämän(kin) ohjeen nappaan ehdottomasti talteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana, nautinnollista juhannusta myös siulle :) <3

      Poista