Sivut

maanantai 2. toukokuuta 2016

VappuBrunssi

Otettiin Annan ja Terhin kanssa pieni varaslähtö vappuun ja juhlittiin sitä jo perjantaina yhteisen Vappubrunssin merkeissä. Tästä meidän noin kerran kuussa olevasta brunssista on tullut ihana ja odotettu tapahtuma meille kaikille. Mukava seura, höpöttely, rento hengailu,  herkuttelu, uudet ideat ja reseptien testailu. Ollaan joka kerta saatu kulutettua brunssin merkeissä aika monta tuntia ja sekös onkin ollut ihan parasta. Ja jos joku kuvittelee, että tälläisen brunssin järkkääminen on työlästä, niin voin kyllä kumota sen kuvitelman. Me ei olla ikinä edes tarkasti suunniteltu, että mitä kukin tuo vaan se jää yleensä enemmän tai vähemmän yllätykseksi. Ja niin se onkin ollut ihan parasta. Mitään sterssiä ei olla tän brunssin suhteen siis otettu.




Anna ja Terhin blogeja kannattaa käydä tämänkin brunssin osalta vilkaisemassa, koska sinne varmasti ilmestyy herkullisia reseptejä. Itse olin valmistanut brunssille tällä kertaa suklaavanukasta, kikherne-blondieita ja banaaninappeja. Reseptit eivät tällä kertaa olleet omasta päästä vaan ihan valmiita, joihin olen joskus törmännyt ja ihastunut. Tämän lisäksi brunssipöydästä löytyi vapputeemaan liittyen perunasalaattia. Lisäksi oli raakakakkua, hedelmiä, mansikoita, munakasrullaa, juustokakkua, porkkanakeksejä ja tietysti paljon kahvia.





Suklaavanukas sisälsi kaikessa yksinkertaisuudessaan maitoa (itse käytin soijamaitoa), kaakaojauhetta (itse käytin raakakaakaojauhetta), chiasiemeniä, taateleita, maapähkinävoita ja mausteita/makeutusta. Kaikki aineet laitettiin vaan blenderiin ja surautettiin tasaiseksi massaksi. Vanukas kiinteytyy sopivaksi noin vartissa, kun chiasiemenet imevät nestettä. Ja siementen/nesteen määrää säätelemällä saa koostumuksesta juuri sellaista kuin haluaa. Tämä vanukas maistui muuten ihan Jacky makupalalle, sille kaakaon makuiselle! Vanukkaan alkuperäinen ohje TÄSTÄ.



Pitkään on ollut mielessä myös kokeilla kikherneistä tehtyjä brownieita ja nyt vihdoin päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Resepti oli hyvin yksinkertainen ja kaikkia tarvittavia aineitakin sattui kaapissa olemaan: banaania, kikherneitä, hunajaa, pähkinä/siemenvoita, leivinjauhetta ja mausteita. Kaikki aineet laitettiin kulhoon, sekoitettiin tasaiseksi (sauvasekoittimella) ja levitettiin vuokaan. Lopputuloksena oli erittäin maukkaita ja pehmeitä brownieita, joita varmasti teen uudestaankin. Ohjeeseen pääset TÄSTÄ.



Myös neljän raaka-aineen banaaninapit olivat yksinkertaisuudessaan erittäin hyviä. Banaania, taateleita, kookoshiutaleita ja seesaminsiemeniä. Aineet sekaisin, palloiksi pellille, haarukalla litistys ja eikun paistumaan. Pikkuleivistä tuli rapeita, mutta muovipurkissa säilyttämisen seurauksena rapeus kyllä hävisi, toki maku oli edelleen erinomainen. Banskunappien resepti TÄSTÄ.








Näihin tunnelmiin ja herkkuihin on kyllä ihana palata näin jälkikäteen. Kovasti odotan jo seuraavaa yhteistä brunssia, jos vaikka kesän kunniaksi teemana olisi jäätelö!



 

2 kommenttia:

  1. Nää brunssit on niin luksusta <3 Teidän kanssa on tosi leppoista olla ja meidän herkut kruunaa koko komeuden :) Ihana, ettei jätskiherkutteluihin ole enää pitkä aika ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis todellakin <3 Ja arjessahan pitää aina olla vähän luksusta. Kelitkin näyttää lämpenevän sopivasti ajatellen jäätelöitä!

      Poista