Sivut

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Mitä onni on?

Mitä onni onni, mitä onnellisuus tarkoittaa, millainen on onnellinen elämä? Hyviä kysymyksiä, eikö? Ja yksiselitteisiä vastauksia tuskin löytyy. Jokainen varmasti kokee ja määrittelee asian omalla tavallaan. Mie ajattelen, että onni ja onnellisuus ylipäänsä muodostuvat pienistä asioista. Niistä juuri sinulle tärkeistä arjen asioista, joita kohtaat päivittäin. Myös onnellisessa elämässä on asioita, jotka ovat vähemmän mukavia, kuluttavat meitä ja vievät voimavaroja. Mutta niidenkin kanssa oppii kuitenkin elämään, niihin oppii suhtautumaan oikealla tavalla ja niitä oppii käsittelemään. Elämä on matka, jonka kulkua ei voi etukäteen tietää. Siksi onkin tärkeää oppia nauttimaan ja iloitsemaan niistä asioista, pienistä ja suurista, jotka juuri sillä hetkellä tuovat onnea elämään.
"Elämä on tarkoitettu 
elettäväksi ja nautittavaksi.
Vapauta itsesi suorituksista
ja säännöistä.
Iloitse itsestäsi ja muista:
Ole kiitollinen 
elämänlahjan antajallesi."

-Marleena Ansio-
"Onni koostuu joskus
niin pienistä asioista, 
että ne voi jäädä
usein huomaamatta, 
ellei välillä oikein
erikseen pysähdy
ottamaan niitä vastaan"

-Marleena Ansio-
Koskaan ei tiedä, mitä elämässä on vastassa. Elämä on nyt, tässä hetkessä. Voit kuvitella ja suunnitella tulevaa, mutta koskaan et voi olla varma, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Se on mysteeri ja se paljastuu vasta elämää eläessä. Tiettyjen asioiden kohdalla tiedostan murehtivani ja miettiväni niitä turhaan jo etukäteen. Mitä jos tapahtuukin näin, mitä jos hommat eivät menekään suunnitelman mukaan, mitä jos....??? Useimmiten aivan turhaa, koska asioilla on tapana järjestyä, tavalla tai toisella tai kolmannella. Elämä kantaa! Mie luotan siihen, vaikka aina olo ei onnellinen ja luottavainen olisikaan.
"Onnellisuus ei ole päämäärä, vaan se on tapa matkustaa." Tämä on yksinkertaisuudessaan aika totta, miun mielestä ainakin. Ollaan onnellisia jo tässä ja nyt eikä vasta sitten joskus. Nautinnollisia ja onnellisia kesäpäiviä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti