Sivut

torstai 28. huhtikuuta 2016

Burgereita perjantaiksi vai tortilloja tiistaiksi?

Mie oon ollut aina kotiruuan ja eritoten itse tehdyn ruuan suuri fani. Yksi suuri syy tähän on se, että sillon saa juuri sellaista kuin itse haluaa. Voi käyttää juuri niitä omia lemppari raaka-aineita ja rakentaa omalle suulle sopivan makuelämyksen. Lisäksi ruuanlaitto nyt vaan sattuu olemaan myös mukavaa. Harvoin koen sitä työlääksi tai tylsäksi puuhaksi. Toki kiireessä usein toivoisi, että ruoka ilmestyisi lautaselle nappia painamalla. Itse tehdyt hampurilaiset, tortillat ja pizza ovat ihan miun suosikkeja, joskin niitä tulee kyllä tehtyä aivan liian harvoin. Tilannetta on nyt korjailtu viime aikoina burgereiden ja tortilloiden osalta.

Tortilloja ollaan tehty kotona ihan lapsesta asti. Lätyt ostetaan yleensä valmiina (toki niitäkin on joskus itse tehty), mutta muuten kaikki tehdään pääosin itse. Oltiin viime viikonloppuna iskän luona yksi yö ja olin jo etukäteen "tilannut" illaksi tortilloja. Meillä kotona tortillat on aina tehty tietyn kaavan ja ohjeiden mukaan. Iskä jostain vuosia, vuosia sitten nappasi hyvät ohjeet, joiden mukaan syntyy takuulla herkullisia tortilloja. Ohjeet ovat yhä paperilla tallessa, joskin nippu on hyvin kellastunut ja sen näköinen, että sitä todella on käytetty. Onneksi näiden herkkujen ohjeet on myös miun päässä. Viikonloppuna puuhailtiin iskän kanssa yhdessä keittiössä, homma sujui hyvin saumattomasti vanhasta muistista :) Kanaa, tajunnan räjäyttävää nautaa, cuacamolea, papudippia, juustokastiketta, lime-smetanaa ja kasvispaistosta. Niin ja kaiken kruunaa tietysti kaupan salsakastike, heh! Tällä kombolla on aina menty meillä kotona. Kevereiden kanssa on tullut sitten tehtyä täytteeksi myös muun muassa jauhelihaa ja pulledporkkia. Nekin ovat olleet aika hyviä!
Burgereita väkerrettiin tässä taannoin yksi perjantai Markon kanssa. Oma hampparisämpyläni oli kaupan paistopisteestä ongittu, Markolle toki tein itse. Herkullisia tuli, mutta voitte vain kuvitella kuinka helppoa on syödä rapeakuorista hampurilaista. Meni kyllä melko porsasteluksi, voisin todeta. Harvoin tulee ravintolassa hampurilaista tilattua, koska olen todennut, että joudun usein pettymään. Poikkeuksen tekee kuitenkin Jyväskylässä opiskelijoille hyvin tuttu ravintola Sohwi (täällä), jonka Rieska burgerin voittanutta yksilöä ei vielä ole tullut vastaan. Se vaan on ollut täydellinen! Burgeri on näköjään yhä listalla, joten jonkilainen kestohitti se taitaa olla. Sohwi on myös ainoa paikka, missä tykkään (oikeasti todella tykkään) ranskalaisista. Ne ovat (tai ainakin olivat kun itse viimeksi olen käynyt) sellaisia maalaisranskalaisia eli paksuja, jolloin peruna maistuu kunnolla. Pitää ehkä tehdä ihan Sohwin takia joskus reissu Jyväskylään (ruokalista on muuten muiltakin osin varsin tutustumisen arvoinen).

Välillä on kiva käydä ravintolassa, mutta on se vaan parasta, että täydellisen aterian jälkeen voi vaan kaatua onnellisena kotisohvalle. Ottaa ehkä pari palaa suklaata ja vaan nauttia.


Hyvä ruoka parempi mieli, niin se taitaa olla. Tortillat ja burgerit ovat oikestaan aika helppoa ja ravitsevaa ruokaa, joiden valmistaminen ja syöminen vaikkapa yhdessä perheen kanssa on varsin mukavaa ajanvietettä. Jokainen saa valita omat lempparitäytteet ja vietetään aikaa yhdessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti