Sivut

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Kevättä ilmassa ja lomaa edessä

Viime aikoina noita auringonsäteitä on kyllä taivaalla melko kiitettävästi välähdellyt. Kevät on aivan selvästi tulossa, hitaasti mutta varmasti. Aurinko lämmittää jo oikein mukavasti ja ainakin meidän terassilla tarkenee takki päällä hetken istuskella kahvikupin kanssa nauttimassa auringon lämmöstä. Joudun töiden puolesta tarkastelemaan keskilämpötiloja ja lasken aina vuoden päätteeksi, koska mikäkin vuodenaika on alkanut ja loppunut. Kahtena edellisenä vuonna terminen kevät (termiset vuodenajat on meteorologiassa käytetty tapa määritellä vuodenajat lämpötilojen mukaan) on alkanut jo helmikuun loppupuolella. Tällöin keskilämpötila vakiintuu plussan puolelle. Tänä keväänä ei olla ihan samassa aikataulussa, tai ainakin sellainen kutina miulla on. En ole vielä lämpötiloja tarkastellut. Mutta kyllä se kevät ja kesä sieltä vielä tulee!Vaikka syksyisin on ihana sytytellä kynttilöitä ja fiilistellä villasukat jalassa teekupin kanssa pimeneviä iltoja, niin kyllä tämä valon määrän lisääntyminen näin keväisin tekee ihan (siis todella) hyvää. Joskin se aiheuttaa myös sen, että viikonloppuisinkin on kiva katsella kelloa jo kuuden aikoihin. No onneksi tässä viime aikoina uni on kyllä maistunut sen kellon vilkaisun jälkeenkin vielä monta tuntia.
Mie oon viime aikoina laskenut päiviä ja tunteja siihen, että loma alkaa. Ja nyt se on tässä, jee! Oon loman tarpeessa todellakin, joten tämä reilu kaksiviikkoinen lomapätkä on kyllä enemmän kuin tervetullut. Mökkeilyä ja hiihtoa olisi suunnitelmissa, muuten taidan ihan vaan kotoilla. Ja juoda niitä päiväkahveja terassilla. To Do -lista on myös loputon, että josko sieltä saisi vaikkapa muutaman kohdan tehtyä (pyörien kumien paikkaus...).Munarikasta pääsiäistä ja iloisia kevätpäiviä! Toivotaan, että ne olisivat auringon täyttämiä. Ja loppukevennyksenä: pitkää huoli itsestänne!2 kommenttia:

  1. Hyvää ja ansaittua lomaa, Viivi! <3 Nauti, rentoudu ja pyri unohtamaan työasiat nyt ihan kokonaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna <3 Työasiat unohtuvat takuulla, kun työhuoneen oven tänään suljen! Ja aion nauttia ja rentoutua, todellakin.

      Poista