Sivut

maanantai 8. helmikuuta 2016

Tanssillista voimistelua

Suomen voimisteluliitto järjestää Show -tapahtumia ympäri Suomea. Näihin tapahtumiin voimisteluseurat voivat osallistua kilpa- tai näytössarjaan. Tarjolla on sarjoja sekä nuorille että vanhemmille ja osallistua voi joko tanssilliseen voimisteluun tai vapaasarjaan. Viime viikonloppuna Korsossa järjestettiin Etelä-Suomen alueellinen show, jonne minäkin lähdin sitten mukaan Mäntsän voimistelijoiden Hengettäret -ryhmän kanssa. Olen käynyt heidän treeneissään syksystä lähtien, jolloin aloimme kisoissa esittämäämme koreografiaa harjoitella. (Kiitos kuvista rakas Marko)
Opiskeluaikoina kävin Jyväskylässä tanssillisen voimistelun treeneissä ja olin mukana myös esiintyvässä ryhmässä. Lapsena olen toki monta vuotta käynyt Kangasalla naisvoimistelijoiden tunneilla, mutta jossain vaiheessa se sitten jäi, kun muut harrastukset veivät niin paljon aikaa. Mutta niistä ajoista on kyllä tavattoman paljon ihania muistoja. Etenkin muistelen lämmöllä niitä useita kesäleirejä, joihin osallistuin.
Kouvolaan muuttaessa en tanssillisen voimistelun parissa ollut enää mukana, koska sitä on vähän nihkeästi ollut täällä suunnalla tarjolla. Viime kesän Gymnaestradan jälkeen päätin kuitenkin, että haluan jatkaa tätä harrastusta jotenkin. Selvittelin sitten, että missä olisi sellainen seura, joka tarjoaisi sekä treeniä että koreografioiden harjoittelua tanvo:n parissa. Mäntsälän voimistelijat tuntui sopivimmalta ja sunnuntain treeniaikakin oli sellainen, että se ei viikonloppua pahasti katkaise, lähinnä päättää sen mukavasti.
Meidän esitys (Noitavasara, koreografia Eerika Laalo-Häikiö) Etelä-Suomen show:ssa pääsi pronssille. Esitystä olimme kyllä treenanneet, mutta esimerkiksi näiden huppujen ja niistä roikkuvien "liehukkeiden" käyttöä olimme ehtineet kokeilla näillä hupuilla vain muutamissa treeneissä. Parannettavaa siis jäi ja treenit jatkuvat kohti Valkeakosken valtakunnallista show:ta, joka kisataan 23-24.4. 
"Tanssillinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä, suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuva laji, joka liikuttaa suurta joukkoa suomalaisia nuoria ja varttuneempiakin naisia. Tämän lajin sielu ja sydän ovat keskustalähtöisyydessä ja liikkeen virtaavuudessa, joihin yhdistyvät liikunnan lisäksi rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Perusvoimistelutaidot muodostavat lajin pohjan, jonka lisäksi harjoitellaan oikeanlaista keskustaliikuntatekniikkaa ja liikkeiden ja hengityksen sitoutumista toisiinsa. Vartalotekniikan rinnalla harjoitetaan jalkatekniikkaa ja hyppyjä sekä erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta ja voimaa. Tanssillisen voimistelun ohjelmissa korostuu esiintyjien ilmaisullisuus ja ohjelman kokonaisvaltaisuus, joten tekniikan harjoittamisen ohella on tärkeää paneutua myös esiintymiseen erilaisin ilmaisu- ja luovan liikunnan harjoittein."


Sellainen viikonloppu se. Kiitollinen olen jokaisesta hetkestä. Todellakin <3


 

2 kommenttia:

 1. Anonyymi8/2/16 13:48

  Kouvolassapa juuri olisin tätä halunnut harrastaa, mutta ei ole viikko-ohjelmassa :{

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tiedän, tosi harmi homma :( Siksi itsekin olen lähtenyt tämän harrastuksen perässä vähän kauemmaksi treenaamaan. Toki Kouvolassa on tarjolla paljon kaikkea muuta tanssia, paljon eri lajeja ja eri ikäisille & tasoisille.

   Poista