Sivut

maanantai 22. helmikuuta 2016

Tanssia ja rentoutumista Helsingissä

Ollaan nyt jo useana vuotena vietetty Markon kanssa yhteinen viikonloppu Helsingissä ystävänpäivän tienoilla. Ollaan nautittu muutamasta hotelliyöstä ja käyty katsomassa jotain tanssiesitystä. Tänä vuonna Oopperan nykytanssiteos Liikkeen legendat (lisää tietoa) sattui olemaan ohjelmistossa juuri sopivasti ja sen ympärille olikin mukava rakentaa yhteinen viikonloppu. Näytös koostui yhteensä neljästä eri teoksesta, jotka kaikki olivat hyvin erilaisia. Ilta päättyi Jorma Uotisen teokseen Jord, joka on saanut kantaesityksensä jo vuonna 2005 Tanskan kuninkaallisessa baletissa. Teosta ei kuitenkaan aiemmin ole Suomessa esitetty. Hyvää kannattikin odottaa, sillä tämä fyysinen ja voimakas miestanssijoiden teos oli kyllä illan paras. Ja kuten alla olevasta kuvasta käy ilmi, esitys tanssittiin hiekalla. Voi vain kuvitella kuinka paljon ylimääräistä taitoa ja fyysisyyttä tämä tanssijoilta vaatii, huh!! Lämpimästi kyllä suosittelen tätä kokonaisuutta, jos tanssi yhtään kiinnostaa (lue HS:n arvostelu tästä).

Jorma Uotinen, Jord. Kuva: hs.fi

Yövyttiin Bulevardin varrella sijaitsevassa uudehkossa Indogo -hotellissa. Halusin mennä jonnekin vähän pienempään hotelliin ja tämä oli oikein oiva valinta. Hotelli oli todella siisti, mutta kuitenkin rento. Majoittujina näytti olevan paljon vähän nuorempia ihmisiä. Huone oli mukavan kokoinen, ei mikään super iso, mutta tilaa oli ihan tarpeeksi. Sänky oli erittäin hyvä ja ilmanvaihto toimi erinomaisesti (iso plussa siitä). Lisäksi oli kiva käydä suihkussa, missä oli oikeasti kunnolla tilaa. Huoneen varustukseen kuului myös kahvinkeitin, mikä oli ihan positiivinen yllätys.

Aamiainen sai meiltä molemmilta erittäin positiivisia kommetteja. Musta on ainakin mukava mennä sellaiselle aamiaiselle, jossa tarjontaa ei ehkä ole maasta taivaaseen, mutta kaikki mitä on tarjolla on huolella mietitty. Ja tämä Indogon aamiainen oli juuri sellainen. Tarjolla oli leikkeleitä, juustoa ja salaatteja. Leivät oli itse leivottu ja todella herkullisia. Myös jotain makeaa oli tarjolla. Lämpiminä ruokina löytyi pekonia, makkaroita, munakasta, munia, puuroa ja paistettuja vihanneksia. Kerrankin oli myös tarjolla ihan tavallista maustamatonta rahkaa sekä toki jogurtteja. Iso plussa myöskin erittäin monipuoliselle pähkinä-siemen-kuivahedelmä osastolle. Hedelminä oli tarjolla vesimeloonia, ananasta, hunajamelonia ja jotain kolmatta melonia, Lisäksi oli toki kahvia ja teetä pöytiin termoskannuissa tarjoiltuna (ihanaaaa!!!). Niin ja tavalliseen veteenkään ei tarvinut tyytyä sillä myös kuplavettä oli saatavana. Jälkikäteen mietittiinkin, että eipä kyllä meidän makuun puuttunut mitään.

Rentouttavaa ja mukavaa aikaa rakkaan kanssa! Kotimatkalla kerettiin nopea Ikean pysähdys myös tekemään. Nyt pitäs varmaan vähän hyllyä kasailla....
2 kommenttia:

 1. Oi että, kuulostaa tosi ihanalta viikonlopulta! Ihana perinne teillä <3 Tuollaiset tekee parisuhteellekin hyvää, eikä loppujen lopuksi tarvitse edes lähteä kovin kauas :)

  Indigo on ihana - tuskin yllättynet että itsekin tykästyin siellä erityisesti aamiaiseen ;) Laatu korvaa määrän, vaikka ei jälkimmäistäkään mitenkään niukasti ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hauska, kun se hotellin vastaanoton virkailija ei heti muistanut sanoa monelta aamiainen on ja just, kun oltiin kohti huonetta lähdössä, niin se huikkas vielä, et "hei se tärkein unohtui eli aamiainen alkaa sit puoli kahdeksan" Hah, osui kyllä asian ytimeen :D

   Onneksi kohta on taas tiedossa hotellitason (tai jopa sen yläpuolelle nousevaa) aamiaista!!!

   Poista