Sivut

perjantai 29. tammikuuta 2016

Pannareita, pannareita, pannareita

Eihän miulla nyt mitään erikoista kerrottavaa tai asiaa tai kuulumisia ollut. Mutta satuin löytämään muutaman herkullisen kuvan ja halusin tulla ne tänne blogiin kaikkien iloksi ja inspiraatioksi jakamaan. Jos vaikka alkava viikonloppu saisi just sinut innostumaan pannareista :) Kyllä, niistä pannareista, joita meillä syödään perinteisesti kerran viikossa sunnuntaisin. Miun iltamenojen vuoksi sunnuntain pannarit ovat viime aikoina kerran jos toisenkin päässeet unohtumaan (anteeksi rakas!). Tilannetta on sitten paikkailtu maanantai-iltana tai vasta seuraavana viikonloppuna.

Miun pannareiden/lettujen koostumus ja ulkonäkö vaihtelee aina jääkaapin ja kuivakaapin sisällöstä riippuen. Marko taas on tässä asiassa tylsyyden ja rutiinien orja, vain ne perinteiset suklaan makuiset pannarit kelpaa. No, mie pääsen helpolla ja voisin paistella niitä vaikka silmät kiinni. Omia pannareita tykkään aina silloin tällöin "koristella" ja sitten tietty napsin muutaman kuvan.
Nuo ylimmät pannarit ovat suklaisia (yllätys, yllätys) ja välissä on jonkinlainen rahkatäyte. Päälle on päässyt puolukoita ja kaakaonibsejä. En ole varma, mutta voisin kuvitella taikinan sisältävän munia, banskua, raakakaakaojauhetta, leivinjauhetta, steviaa, jotain nestettä ja mantelijauhoa. Alemmissa kuvissa puolestaan on enemmänkin lättyjä kuin pannareita. Taikinassa on munia, banskua, kookosjauhoa, kaurahiutaleita ja nestettä. Täytteenä suklaista rahkaa & banskuja ja päällä mustikoita. Ihan jo pelkkä bansku, munat, kaurahiutaleet ja neste on aika hyvä yhdistelmä. Ne kun ajaa sileäksi sauvasekoittimella, niin hyvin lettumaisen taikinan saa. Pienellä lämmöllä ja rauhassa kun paistaa, niin kääntäminenkin onnistuu oikein hyvin. Usein rikkinäiset letut/pannarit syntyvät silloin, kun rasvaa on pannulla liian vähän tai paistolämpötila on liian suuri. Etenkin paksujen pannareiden paistossa kannattaa suosia melko mietoa lämpötilaa.


Pannarit ja letut ovat erinomaisia aamupalaksi, välipalaksi tai iltapalaksi. Ja saahan niistä suolaisina ruokaisilla täytteillä oikein hyvän lounaan/päivällisenkin. Eikö vain?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti