Sivut

maanantai 4. tammikuuta 2016

Kasvisruokahaaste: viikko 8. The End

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, kuten tämäkin kasvisruokahaastekin. Mutta onneksi kasvisruokailuja voi jatkaa myös haasteen loputtuakin ja sen varmasti teen. Kiitos kuitenkin Terhille, että innostit mukaan kasvisruuan pariin. Tai ehkäpä tämä miun kohdalla on ollut enemminkin sitä, että olen uudestaan innostunut kasvisruuasta, löytänyt jälleen sosekeitot ja rakastunut kurpitsoihin. Viime aikoina kaikki kasvisruuat ovat kyllä maistuneet taivaallisen hyvältä. Uunijuurekset iskivät kyllä taas miun makuhermoihin niin, että niitä olisi voinut syödä vaikka kuinka ja paljon! Toki lihaakin olen syönyt, kun sitä on ollut tarjolla. Ja hyvää on ollut, etenkin vuoden eka pihvi Kiteellä. Mutta lihaa ei ole varsinaisesti tehnyt niin mieli, että olisin itse lähtenyt liharuokia tekemään.

Viime viikolla, kun kasvisruokahaasteen viimeistä viikkoa vietettiin, olin super tylsä ja mielikuvitukseton ja tein (yllätys, yllätys!!) sosekeittoa. Tällä kertaa kattilaan pääsi punajuurta, joka soseutui kookosmaidon ja tuoreen tinjamin kera oikein kauniin väriseksi ja herkullisen makuiseksi keitoksi. Olen päätynyt siihen lopputulokseen, että on oikeastaan melkein sama mitä kattilassa on, jos sen kruunaa kookosmaidolla tai sokeroimattomalla kondensoidulla maidolla. Lopputulos on aina herkullinen. 


Tuoreita sämpylöitäkin tuli leivottua!

Joulun jälkeisistä alennusmyynneistä sattui löytymään hullun halpaan hintaan juuressoseita. Jos kilo lanttu- tai porkkanasosetta maksaa 50 senttiä, niin ei voi olla ostamatta! Joten sosekeittoa on tässä varmaan tiedossa myös tulevina päivinä. Mutta ei kannata huolestua, en mie pelkällä sosekeitolla elä, vaikka se hyvää onkin.

Aurinko <3
Iloa ja aurinkoa sun viikkoon. Ja taisihan se vuosikin tässä jo vaihtua, omalla kohdallani varsin rauhallisissa merkeissä. Joten haluan toivottaa ihanaa tätä vuotta, se on tässä ja nyt. Meillä valmiiksi elettävänä ja nautittavana. Nautitaan siis jokaisesta hetkestä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti