Sivut

keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Kasvisruokahaaste: viikko 6.

Joulu lähestyy kovaa kyytiä, mutta jostain syystä ei yhtään ole sellainen fiilis, että odottaisi sitä kinkkua kuola suupieliä pitkin valuen. Olen kuitenkin varma, että kinkku maistuu tänäkin jouluna, vaikka kasvisruokaan olen tykästynyt päivä päivältä enemmän. Ei minusta ikinä täysin kasvissyöjää tule, mutta tälläinen kasvispainotteinen ruokavalio tuntuu hyvältä, ja maistuu myös! Tällä viikolla kasvisruokapäivän menyssä oli suolainen piirakka. En muista edes koska olisin itselleni piirakkaa viimeksi tehnyt, eli olikin jo aika tehdä sitä. Jotain suht yksinkertaista oli mielessä ja tälläinen oli lopputulos:

Feta-parsa -piirakka kurpitsaisella pohjalla
(pieni piirakkavuoka)

Pohja:
1 dl kurpitsaraastetta
2 munaa
125 g maitorahkaa
1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa

Täyte:
100-200 g fetajuustoa
parsakaalia (tuore tai pakaste)
juustoraastetta
mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 200 C asteeseen. Voitele pieni piirakkavuoka öljyllä. Sekoita kaikki pohjan aineet  keskenään ja levitä taikina vuokaan. Lisää päälle parsakaalit (sulata jos käytit pakasteita), fetajuusto, mustapippuria ja juustoraaste. Paista uunin alatasossa noin 20-30 min, kunnes piirakan pinta on mukavasti ruskistunut. Käytin itse raakaa parsakaalia, se kypsyi uunissa varsin al denteksi. Jos haluat, että parsakaali on todella pehmeäää, kannattaa käyttää pakasteversiota tai keittää tuoreita hetki ennen piirakkaan laittamista.


Tämä kevyempi feta on osoittautunut oikein maukkaaksi, monta kertaa kevyttuotteita karttavat ovat tästä pitäneet.






Piirakan pohjasta tuli varsin pehmeä maitorahkan ja kurpitsan ansiosta. Ei siis sellainen vetinen kuitenkaan. Paistettua sipulia olisi ehkä voinut joukkoon vähän laittaa, siitä olisi voinut tulla mukavaa makua lisää. Mutta hyvää tämä oli näinkin, sekä kylmänä että kuumana.


Tällaista tällä viikolla. Jotain muuta sitten ensi viikolla. Vielä löytyi kaupasta myskikurpitsaa, joten sillä herkuttelu kyllä jatkuu tässä tulevina päivinäkin.


 

4 kommenttia:

  1. Meidän pitää saada kohta joku bonuskortti myskikurpitsoihin! :D Kiitos taas herkullisesta ohjeesta, Viivi :)

    VastaaPoista
  2. Syökö Marko tätä piirakkaa? Pirjo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä taida syödä, kaurahiutaleet eivät uppoa ja kurpitsakin vähän siinä ja tässä. Mutta toki pohjan voi tehdä niin, että korvaa nuo käyttämällä enemmän mantelijauhoa :)

      Poista