Sivut

perjantai 4. joulukuuta 2015

Kasvisruokahaaste: viikko 4.

Tämän pimeyden ja sateen keskellä halusin tehdä jotain piristävää kasvisruokaa. Ja piristävää on tietenkin iloisen kirkkaat värit, joten kaupassa suuntasin kirkkaina loistavia kurpitsoja kohti ja nappasin yhden myskikurpitsan mukaani. Myskikurpitsa oli minulle uusi tuttavuus. Se oli aika kovaa itseasiassa. Sisus oli ihanan oranssi ja maku varsin mieto ja pehmeä. Kurpitsaletut ovat olleet jo pidemmän aikaa mielessä pöyrimässä ja nyt olikin sopiva aika tehdä niitä.



Kurpitsaletut (6 kpl)

nyrkin kokoinen pala kurpitsaa
1,5 dl valkuaisia (tai 2 pientä munaa)
3 rkl kaurajauhoja *
2 rkl kookosjauhoja *
2 rkl leseitä (käytin itse vehnä)
2 tl psylliumia
0,5 dl nestettä (maitoa, vettä, tms.)
suolaa
mausteita

(makeisiin lettuhin makeutusta)

* myös muita jauhoja kannattaa kokeilla ja kaurahiutaleet käyvät myös

Pilko kurpitsa pieniksi paloiksi ja laita kaikki aineet kulhoon. Soseuta taikina sauvasekoittimella. Taikinasta tulee koostumukseltaan perunamuussia. Lusikoi taikinaa pannulle ja painele haluamasi muotoisiksi. Paista kookosöljyssä (tai muussa rasvassa) pieniä lettuja ja nauti haluamiesi lisukkeiden kanssa. Myskikurpitsan siemenet voi haluteessaan käyttää paahdettuina. Ota siemenet talteen. Puhdista niistä kaikki ylimääräinen. Onnistuu helposti kulhossa, jossa on vettä. Kuivaa siemenet ja paahda pannulla pienessä määrässä öljyä ja suolaa.





Letut maistuivat iltapalana erinomaisilta survottujen puolukoiden ja paahdettujen siementen kanssa. Olivat hyviä kyllä ilman täytteitäkin! Jos letuista tekee makeita, niin täytteeksi sopii varmaan melkein mikä vaan: rahka, marjat, siemenet....



Aurinko näyttää pysyvän pilvessä loppuviikon täällä Kouvolassa, säätila on varsin harmaa ja ankea. Onneksi iloiset värit, kynttilät ja hyvä ruoka piristävät aina kummasti!




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti