Sivut

tiistai 24. marraskuuta 2015

Kasvisruokahaaste: viikko 3.

Mie syön Quornia lihan sijaan.
Ai siis mitä se on?
No sieniproteiinia.
Aha (hyi), kuulostaa vähän oudolta. Maistuuko se niinkun sieniltä?
No ei todellakaan! Se on varsin neutraalin makuinen, itse saa maustaa.


Jotenkin yllä olevan tapaan menee usein keskustelu, kun kerron syöväni Quornia. Tämä oudolla nimellä varustettu tuote on siis sieniproteiinia ja oiva vaihtoehto lihalle. Tuotteen valmistuksessa käytettään mykoproteiinia, joka on siis sieniproteiini, luontaisesti esiintyvä sellainen. Quornia valmistetaan käymisprosessin avulla, vähän kuten oluttakin, mutta tässä prosessissa kerätään talteen kiinteä massa (oluen valmistuksessa neste). Quorn on lihaan verrattuna egologinen vaihtoehto. Kannattaa käydä lukemassa lisää täältä.
Quornia on saatavilla useissa eri muodoissa ja ainakin rouhe muistuttaa ulkonäöltään hyvin paljon jauhelihaa. Kaupassa tuotteet löytyvät pakastealtaasta. Olen itse käyttänyt quornia ehkä reilun vuoden verran säännöllisen epäsäännöllisesti. Quornrouhe on koostumukseltaan hyvin lähellä jauhelihaa eikä siinä ole soijarouheen tapaan kummallista sivumakua. Quorn on itsessään aika mauton, joten sen voi helposti maustaa haluamallaan tavalla. Rouheen lisäksi olen nähnyt kuutioiota ja fileitä. Lisäksi pihvejä taitaa myös olla saatavilla. Miun kasvisruokapäivän quornherkku syntyi about 15 minuutissa, joten aika täydellistä pikaruokaa siis. 


Quorn -bolognese kookosmaitoon

1 pussi quorn rouhetta 
1 tetra (2 dl) kookosmaitoa
1 iso sipuli
3-4 rkl pesto arabiataa
suolaa, pippuria

Pilko sipuli ja kuullota pannulla hetki. Lisää joukkoon quorn ja jatka kuullotusta, kunnes quorn on sulanut ja lämmennyt. Lisää joukkoon mausteet, pesto ja kookosmaito. Anna hautua muutama minuutti. Tarjoa haluamiesi lisäkkeiden kanssa.


 
Quorniin liittyen haluan vielä jakaa positiivisen lounaskokemuksen Helsingistä viime viikonlopulta. Shoppailuiden lomassa kävimme ystäväni kanssa Stockmanin yläkerrassa Fazerilla syömässä. Siellä oli tarjolla tortillabuffet melko sopivaan 13 € hintaan. Ja täytyihän se testata. Hintaan kuului siis yksi tortillalettu (lisäletut 1,5 €/kpl) ja paljon erilaisia täytteitä: salaatteja, vihanneksia, salsoja, papuja, kanaa, possua ja kasvissyöjille Quorn-kuutioita. Lisäksi sai vielä keittoa (2 eri vaihtoehtoa vieläpä), leipää ja kahvia/teetä. Mie tietysti kasasin tortillan väliin quornia, joka oli erittäin hyvää. Tuohon hintaan nähden oli kyllä aika täydellistä!
Mie oon nyt kyllä tähän kasvisruokaan tykästynyt todella paljon eikä lihaa varsinaisesti edes ole tehnyt mieli. Ehkä ihan hyvä, maistuu joulukinkku sitten entistäkin paremmalta jouluna.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti