Sivut

torstai 19. marraskuuta 2015

Kasvisruokahaaste: viikko 2.

Herkuttelu kasvisruuan parissa jatkuu. Viime viikosta jääkaappiin jäi palanen ihanan oranssia kurpitsaa, jota olen raastanut puuron sekaan useampana päivänä. Säästin myös kasvisten keittämiseen käyttämäni nesteen ja olen lisäillyt sitä myös puuron joukkoon. Ja voi kuinka tulee iloisen pirteä oranssi puuro, kun joukossa on raastettua kurpitsaa. Makukin on mukavan pehmeä, koska kurpitsa itsessään ei ole kovin voimakkaan makuinen.

IHANASTA KURPITSAPUUROSTA OLISI KUVA TÄSSÄ, JOS EN OLISI TIPUTTANUT KÄNNYKKÄÄ SINNE PUUROLAUTASELLE!!

Onneksi puhelimessa oli suojakuoret, eikä suuria vahinkoja syntynyt. Suojakuoren valkea sisus ei enää ole kovin valkoinen, sellainen kellertävä ehkäpä. Tekevälle sattuu, kuten tiedätte :) Miun kakkosviikon kasvisruokapäivä oli keskiviikkona. Olin täksi viikoksi ostanut aamupaloja varten kaurajogurttia, jota söinkin koko viikon erilaisten lisukkeiden kanssa: banskua, leseitä, siemeniä, marjoja ja makeutusta. Mukavaa vaihtelua tavalliselle jogurtille. Kaurajogurtti on kyllä niin kallista, että tuskin sitä jatkossa tulee joka viikko ostettua, mutta ehkäpä silloin tällöin. Hyvän makuista se kuitenkin oli, voitti kyllä soijajogurtin.

www.oatly.comKasvisruokalounaaksi kokosin itselleni herkullisen salaatin. Kuva ei kyllä herkullisen näköinen ole, maku ja idea olivat tällä kertaa pääasiassa. Perussalaattia, jonne heitin sekaan maissia, mungpapuja (keitän näitä ja pidän pienissä rasioissa pakkasessa, juuri salaatteja varten), uunipunajuuria (jämät alkuviikon ruuista) ja jyvä-linssi lisäkettä (tämäkin alkuviikon jämää). Päälle loraus avokadoöjlyä ja mustapippuria. Jämäruuastakin saa koottua hyvin herkullisen makuisen aterian.


Tässä vielä "varsinaisen" kasvisruokapäivän jälkeisen päivän lounassalaatti.
Ajoittain mietin aina, että pitäisikö siirtyä ihan kokonaan kasvisruokaan. Jotenkin se vain tuntuu kauhean työläältä ja en halua kokea, että rajoitan elämääni tai syömistäni jotenkin. Tälläiset kasvisruokahaasteet eri muodoissaan ovat minulle sopivia ja aina niistä jää jotain hyviä ideoita ja asioita siihen perus arkeenkin.


Ensi viikolla luvassa sitten kasvisruokaa jonkin kivan reseptin muodossa.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti