Sivut

keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Quinoapuuro kookosmaitoon

Törmäsin netissä jonkin aikaa sitten ohjeeseen quinoapuurosta. Resepti jäi mielen syövereihin hautumaan, kunnes se tässä muutama päivä sitten pompsahti mieleeni. No tässä vaiheessa alkuperäisestä reseptistä ei tietenkään ollut enää tietoa enkä jaksanut sitä lähteä googlettelemalla etsimään. Mut hei, kyllähän mie nyt puuron osaan tehdä ilman ohjettakin.

Eipä muuta kun quinoaa 2-3 dl kattilaan, vähän ruususuolaa, 3dl kookosmaitoa ja vajaa litra tavallista maitoa. Sitten hauduttelin puuroa niin kauan, että quinoa oli pehmentynyt ja muuttunut puuromaiseksi. Nesteiden kanssa kävi oikeastaan niin, että lisäilin tuota tavallista maitoa pienissä erissä lisää, kun en oikein ollut varma paljonko sitä tarvitsee. Jos puuron olisi tehnyt kokonaan kookosmaitoon, niin siitä olisi varmaan tullut tajunnan räjäyttävää, mutta hyvää se oli näinkin.Heitin jossain vaiheessa puuron sekaan myös vähän kardemummaa ja se toi kyllä oikein mukavan lisätwistin makuun. Ekotekona olen jättänyt riisin ostamisen lähes kokonaan, jouluna suon itselleni paketin puuroriisiä. Voin kuitenkin syödä riisiä, jos sitä on tarjolla :) Riisin korvikkeena olen käyttänyt juurikin tätä quinoaa, jossa muuten on proteiinia selvästi enemmän kuin riisissä. Ja quinoaa saa myös ihan kotimaisena versiona (on kyllä aika kallista...). Myös ohraa ja bulgurvehnää löytyy usein kaapista.Ison satsin kun puuroa keitteli kerralla, niin siitähän riitti vaikka kuinka moneen iltapalaan. Kuinka kätevää olikaan tulla illalla nälkäisenä kotiin, kun ei tarvinut enää alkaa puuroa keittämään.

6 kommenttia:

 1. Ihan vaan tuli mieleen, että pitäisköhän sun joskus järjestää sellainen "Viivin aamiainen" vähän isommalle porukalle. Mä olisin oven takana jonossa ihan varmasti. Tuo puuro, niinkuin nuo sun muutkin ruoka-askartelut, näytti NIIN hyvältä :)

  VastaaPoista
 2. Ihan vaan tuli mieleen, että pitäisköhän sun joskus järjestää sellainen "Viivin aamiainen" vähän isommalle porukalle. Mä olisin oven takana jonossa ihan varmasti. Tuo puuro, niinkuin nuo sun muutkin ruoka-askartelut, näytti NIIN hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi, ihan kahteen kertaan ;) Minusta olisi oikein ihana järkätä brunsseja, mut meidän keittiö ei oikein ole siihen sopiva tilanpuutteen vuoksi... Mut olis ihan saaha kasaan joku porukka, millä voisi järkätä brunsseja niin, että jokainen tuo vähän jotain ja sitten pääsi ideat ja reseptit leviämään. Ja mie kuule siun blogissa aina kuolaan niitä kuvia leivonnaisista myös, raakakakkuja esim en itse saa aikaiseksi kokeilla.

   Poista
  2. Hei mitenköhän tuo tuli kahteen kertaan. Taidan olla aika nörtti ;) Ja olisi muuten loistava idea vaikka kerran kuussa järjestää vaikka joku lauantaibrunssi, johon jokainen toisi jotain itseväkertämäänsä. Ei mitään suureellista ja kallista, vaan simppeliä ja maistuvaa. Ainakin Annan mielenkiintoisia väkerryksiä haluaisin maistaa. Ja meillä olisi kyllä tilaa, tai meillä töissä :) Pistetääs harkintaan!

   Poista
  3. I'm in!! Ois muuten ihan tosi kiva idea! :)

   Poista
  4. Juu todellakin Terhi hyvä idea :) Laita vakavaan harkintamyssyyn ihmeessä!

   Poista