Sivut

maanantai 28. syyskuuta 2015

Ilmavenyttely: syvävenyttelyä ilmassa

Innostun usein kokeilemaan kaikenlaisia uusia juttuja, mutta harvemmin niistä jää hauskaa kokemusta enempää miun elämään. Suurin syy tähän on se yksinkertainen tosiasia, että aika ei riitä kaikkeen. Joskus kuitenkin käy niin, että joku uusi laji koukuttaakin niin pahasti, että sille löytyy aikaa kalenterista. Ja näin on nyt päässyt tapahtumaan ilmavenyttelyn osalta. Kouvolassa pilatestudiolla (Studio Darialla) alkoi nimittäin sekä ilmapilates että ilmavenyttely. Käytönnössä nämä ovat hyvin vahvasti sukua jo jonkinaikaa suosiossa olleelle ilmajoogalle. Ilmavenyttely sopi paremmin aikatauluuni ja kaipasin kehonhuoltoa, joten lähdinkin innokkaana kokeilemaan tuntia.
Ja ei muuten tarvinut pettyä, koska hauskaahan tuo oli. Kerrankin sai luvan kanssa temppuilla pää alaspäin! Ilmasyvävenyttelyssä ideana on siis se, että kropan paino tulee osin tai kokonaan tuohon kankaaseen jolloin paine niveliin ja lihaksiin vähenee. Kun kankaassa löytää aina juuri sen oikean asennon, niin kroppa todella pääsee rentoutumaan ja venymään ihan eri tavalla kuin tavallisesti venyteltäessä. Kangas on siis tosi leveä ja sitä pystyykin hyödyntämään hyvin monin eri tavoin. Tunnin lopuksi me aina koteloidumme kuin perhosen toukat kankaan sisään ja rentoudumme venyttelyn päätteeksi.
Tämä on kyllä sellainen laji, jota lämpimästi suosittelen kokeilemaan. Toki liinassa roikkuminen vaatii hieman rohkeutta, uskallusta ja ketteryyttä, mutta liikkeet eivät periaatteessa ole ollenkaan hankalia, kun ohjaaja neuvoo ne ja kertoo kaikki pienet kikat, joiden avulla liinan saa juuri oikealle kohdalle. On myös ollut hienoa huomata kuinka ryhmässä kävijät ovat kehittyneet ja voittaneet pelkoja pää alaspäin roikkumisen suhteen. Iloisia onnistumisen tunteita on siis tullut :)
Tunnin jälkeen on aina tosi "pitkä" olo kropassa, etenkin selän ja lantion alueella. Yksi miinuspuoli on kyllä ehdottomasti se, että tuon venyttelyn jälkeen olevasta tanssitunnista ei meinaa tulla mitään (ei ehkä ole edes järkevää mennä tanssimaan tuon jälkeen...). Tasapainoa ei nimittäin yksinkertaisesti ole ollenkaan ja muutenkin kroppa (ja mieli myös) ovat  enemmän tai vähemmän uinuvassa tilassa. Olen kuitenkin tilannut oman kankaan, joten jatkossa voin sillä kotona venytellä sopivampaan aikaan (jos se nyt saadaan kattoon kiinni...!!)


2 kommenttia:

  1. Tätä miekin menen vielä kokeilemaan! Kehonhuolto kun tunnetusti itselleni on se kompastuskivi, mutta tätä lukiessa tuli sellainen olo että voisin itsekin innostua kun ei tarvitse "vaan venytellä"... Jo ajatus ilmavenyttelystä kuulostaa paljon mielenkiintoisemmalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :) Ja todellakin jos venyttely muuten ei maistu, niin tässä on "jujua" vähän enemmän mukana!

      Poista