Sivut

keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Arkiruokaa: pinaattiletut

Halusin vain tulla tänne blogin puolelle jakamaan yhden hyvinkin tavallisen idean maittavaan ruokaan, jota pitäisi tehdä useamminkin. Nimittäin pinaattiletut. Tai itse asiassa itse tein viimeksi nokkosista, mutta molemmat toimivat samalla tavalla. Taikinan teko on hyvin yksinkertaista:

1. Tee lettutaikina, juuri sellaisen ja sellaisilla raaka-aineilla, joista itse tykkäät.
2. Lisää joukkoon hiennonnettua pinaattia (pakaste tai tuore) tai sitten nokkosia.
3. Ei muuta kuin letunpaistohommiin, 

Minulle lettujen paistaminen ainakin on hyvin mieleistä puuhaa. On kiva katsella voin (nämä pitää ehdottomasti paistaa aidossa voissa!!) sulamista pannulla ja käännellä pieniä lettusia. Tai voihan niistä tehdä isompiakin. Itse en omista edes sellaista lettupannua, missä voisi niitä pieniä lettuja paistaa. Mutta onnistuu niiden tekeminen isollakin pannulla.
Itse tiesin syöväni nämä kyseiset letut lounaaksi ja koska tiedossa ei ollut muuta sen kummempaa proteiininlähdettä, niin tein taikinasta suoraan tavallista proteiinipitoisemman. Pelkkä hiilarilounas kun ei nälkää oikein loitolla kauaa pidä. Käytin taikinassa kaurajauhoja ja vähän vehnäleseitä. Extraproteiinia lettuihin tuli muutamasta ylimääräisestä kananmunasta sekä proteiinijauheesta. Minun on pakko nyt myöntää, että en enää muista mitä se vihreän värinen kasviproteiinijauhe kaapissani on, mutta sitä käytin kuitenkin. Herneproteiinijauhetta se ei ole, ehkä sitten hamppua. Mutta hyvin toimi tässä taikinassa, korosti entisestään lettujen vihreää väriä. Lettukasa hupeni hyvin nopeasti!


Juuri nyt miun tekee jatkuvasti mieli todella perus kotiruokaa. Lihapullia ja kanakastiketta onkin tullut syötyä. Helppoa, yksinkertaista, maistuvaa ja ravitsevaa. Sitähän sen ruuan pitääkin olla, eikö vain?!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti