Sivut

maanantai 7. syyskuuta 2015

Aamuhetki rauhassa

Olen aina ollut hyvin aamuihminen ja aamuvirkku myöskin. Minulle on paljon helpompaa herätä aikaisin kuin valvoa myöhään. Ja vaikka olisin valvonut joskus myöhään, en kuitenkaan osaa nukkua seuraavana aamuna pitkään. Aikaisissa aamuissa rakastan ehdottomasti eniten sitä rauhaa ja hiljaisuutta, mikä on sekä kotona että ulkona. On ihanaa polkea aamulla töihin niin, että on vielä varsin hiljaista. Autoja tulee vastaan vain muutamia ja aamun rauhaa on vielä jokapuolella.

Tavallisesti miun aamu on arkena kuitenkin nopea, koska tykkään myös aloittaa työt aikaisin. Olen omalla kohdallani ainakin huomannut, että aivotyöskentely alkaa hiipumaan jo 14 jälkeen riippumatta siitä, mihin aikaan työt olen aloittanut. Arkena en jää yleensä nauttimaan rauhallisesta aamusta kotiin vaan kiiruhdan töihin melko nopeasti. Koska rutiineja on kuitenkin hyvä rikkoa ja kaipaan kotiaamujen rauhaa kovasti, päätin pyhittää perjantait rauhallisille kotiaamuille, jolloin töihin ei ole kiirus. Ja koska miun täydelliseen aamuun kuuluu aina olennaisena osana lehden/uutisten lukeminen, niin päätin pitkän tauon jälkeen tilata Hesarin. Se on nyt oikeastaan ainoa järkevä vaihtoehto, kun paikallista lehteä en halua tilata (se tulee töihin ja siinä on tosi vähän luettavaa).
Hetken aikaa kärvistelin sen ajatuksen kanssa, että tilaamalla paperilehden, lisään taas turhaa paperijätettä. Mutta kun se tabletilta luettu lehti EI ole yhtään sama asia, lehti pitää olla siinä nenän edessä hyplättävänä, sivujen pitää kahista ja on ärsyttävää tabletilla koko ajan zoomailla tekstiä. Ja tilasin kuitenkin lehden vain pe-su ajalle, joten 3 lehteä tipahtaa laatikkoon joka viikko. Tällainen pe-su tilaus oli jopa vielä ihan siedettävän hintainen.

Aamu voi olla lähes täydellinen ilman lehteäkin, mutta on yksi asia minkä puuttumista ei voi korvata millään muulla ja se on KAHVI. Tuo syntinen nautintoaine, joka kuuluu jokaiseen aamuun (ja päivään ja joskus jopa iltaankin...). Hillan kahvivinkistä innostuneena heitin ripauksen kanelia kahvini joukkoon. Ja kylläpä tuli muuten hyvää! Viikonloppuna testasin myös kardemumman ja hyvää oli sekin, etenkin kun tein kardemummalattea maitovaahdolla.


Kahvi, ruokaa ja lehti. Omaa aikaa aamun rauhassa. Kuinka täydellinen käynnistys päivälle. Ja jotenkin tulee heti aamusta sellainen olo, että viikonloppu on kohta edessä ja viikon viimeinen arkipäivä hujahtaakin oikein nopeasti.
Iloista viikkoa. Rauhallisia ja nautinnollisia aamuja. Perjantaita odotellessa!

2 kommenttia:

 1. Ihanaa että tykkäsit kahvivinkistä! Mä niin tykkään lukea muiden aamujuttuja <3 sä taidat kyllä olla joku mun sielunsisar, oli nimittäin sanat ihan kuin mun suusta!

  Ihanaa alkuviikkoa! :)
  ~Hilla
  http://thisismycupofcoffee.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös, muiden aamujuttujen lukeminen on ihanaa!

   Oikein iloista viikkoa myös sulle :)

   Poista