Sivut

maanantai 10. elokuuta 2015

Saalistusta mökillä

Koska kesä näköjään tuli kunnolla vasta näin elokuun puolella, niin mökkeilystähän kannatti ottaakin kaikki ilo irti viikonloppuna. Suuntasin perjantaina töiden jälkeen kohti itärajaa ja Virolahden mökkiä, luvassa oli iskä & tytär -viikonloppu. Kelit olivat kohdillaan koko viikonlopun eivätkä pienet sadekuurot haitanneet ollenkaan. Lisäksi mökkiviikonlopun ajoitus oli lähes täydellinen, sillä viinimarjat olivat kypsyneet, mustikoita oli metsä täynnä ja kasvimaakin odotti kerääjäänsä. Viikonloppu menikin siis puuhastellessa kaikenlaista pientä keräyshommaa. Nautin kyllä oikein kovasti.Tyhmä keräsi märkiä marjoja, onneksi kuivaaminen sujui helposti.


Aamupuuro ja tuoreet marjat suoraan pensaasta.


Persiljaa talveksi.

Oreganoa, nämä kuivataan.Hieman rehottava puska pinaattia.Ja nälkäkään ei päässyt yllättämään, kun iskä loihti kaikkea herkkua. Oli savustettuja ahvenia, sienikastiketta useampaan kertaan ja kunnon pihvitkin kerettiin paistella. Namskis!!
  
Marjojen keräilyn lisäksi pääsin kesän ensimmäiselle kalareissullekin. Makselin puhelimella kalastuksenhoitomaksut ja sitten vaan vesille. Tuuli oli aika navakkaa, mutta hiljalleen se kuitenkin tyyntyi iltaa kohti. Syöttikalaverkosta saaduilla salakoilla yritettiin polvikoukulla raitapaitoja ( = ahvenia)  onkia, mutta tällä kertaa ei  saatu saalista. Uistelemalla sen sijaan saalista tuli ja kotiin viemisinä olikin kasa ruodottomia haukifileitä. Niitä kun pannulla voissa vähän paistaa, niin parempaa herkkua ei varmaan ole olemassakaan! Kalareissu oli kaikin puolin erittäin onnistunut, merellä on mukavaa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti