Sivut

maanantai 11. toukokuuta 2015

Huoletonta lomailua

Kevät on ollut kiireistä aikaa töissä ja kun joulunakin jäi osa lomista pitämättä, niin jatkoinkin vapun jälkeen lomailua vielä viikolla. Vajaa kaksi viikkoa sitä lomaa taisikin yhteensä kertyä. Teki hyvää, tuli tarpeeseen ja nautin kovasti. Vapun jälkeen kun kotiin palattiin, niin ei kovin paljoa ollut suunniteltua ohjelmaa. Oli sellainen tunne, että haluan vaan antaa ajan kulua itsekseen ja katsoa mitä vastaan tulee ja minne ajatukset minut vievät. Tämä oleminen, keväisistä ja jopa kesäisistä ilmoista nauttiminen sekä rauhoittuminen sai minut kyllä tajuamaan niin paljon asioita. Ehkä suurimpana jostain syvältä alkoi nousta valtava kiitollisuus omaa elämää kohtaan sekä kiitollisuus kaikesta siitä hyvästä, mitä elämässäni on nyt ja mitä hyvää matkan varrella on ollut. 

Jotenkin sitä vaan usein ehtii unohtamaan, kuinka hyvin asiat itsellä ovat. Vastaan tulee hyviä aikoja ja tulee huonoja aikoja, mutta ne ovat osa tätä elämää. Nyt vasta jotenkin havahduin siihen, kuinka paljon kaikkea hyvää on elämässä tapahtunut viime aikoina, vaikka monena hetkenä olen ollut epävarma kuljenko edes oikeaan suuntaan.

Lomailuun kuuluu tietenkin herkulliset aamupalat rauhassa nautittuna. Kuningatarhillo chia-siemenistä oli täysi kymppi!


Ajattelin loman aluksi, että treenailen, jos siltä sattuu tuntumaan. No alkuviikosta tuntui, että porraskauden voisi korkata ja kävin testailemassa, kuinka hyvän pohjejumin hyppyrimäen portaista voi saada. Testin tulos: aivan kamala, vaikka en edes pitkään siellä ollut. Mutta portaisiin lähteminen oli hyvä päätös ja nautin todella aamuisesta raikkaasta ilmasta ja ihanasta auringonpaisteesta. Jatkoin matkaani vielä purulla eteen päin rauhassa kävellen. Oli ihanaa kulkea hiljaisessa metsässä kaikki aistit avoinna. Linnut lauloivat, puro solisi jossakin taustalla ja metsä tuoksui ihanalta. Venyttelin hetken auringossa ja annoin vaan ajatusten vaeltaa. Oli aika täydellistä, eikä ollut kiire mihinkään. Piti oikein itseä muistuttaa, että tässä saa nyt olla ja nauttia ihan niin pitkään kuin haluaa.
Olen päässyt myös kesäpyöräilyn makuun ihanan joponi kanssa. On mukava aina välillä heittää kaikki kamat pyörän etukoriin ja lähteä rauhassa polkemaan. Sellaista hengailupyöräilyä, tiedättehän :) Kirpparikierros kesäpyörällä olikin oiva keksintö, tein muutaman hyvän löydönkin.Viime aikoina yksi rukoushelmistä on noussut jatkuvasti mieleeni, se on pyhän huolettomuuden helmi. Se ei ole ehkä ennen koskettanut minua yhtä paljon kuin juuri nyt. Miusta tuntuu, että tämän helmen sanoma oli se, mitä olen pitkään kaivannut ja minkä olen halunnut kuulla ja löytää: "Herra, sinä tiedät mitä minä tarvitsen. Varjele minua huolehtimasta." Minun ei tarvitse huolehtia, minua kannataan ja johdatetaan elämässä eteen päin, jos vain annan sen tapahtua. Ajoittain elämässä tulee vastaan paikkoja ja tilanteita, jolloin tuntee todella, että nyt ei tarvitse huolehtia, kaikki on hyvin tässä ja nyt. Viime keväinen hiljaisuuden retriitti Kuortaneella Haapaniemen Hiippakuntakartanossa on hyvä esimerkki tällaisesta. Toivon löytäväni huolettomuutta ja rauhaa lisää myös arkeeni, ja toivon, että sen mitä viime aikoina olen löytänyt, osaan pitää sydämessäni nyt ja aina <3

Rauhallinen lomaviikko päättyi Studio Dance Pitin upeisiin kevätnäytöksiin, joita urakoitiinkin sitten yhteensä 5 kappaletta. Tällä kertaa vähemmän oli enemmän. Meidän kehitysryhmän esityksessä lavalla piti todella eläytyä tanssiin ja olla siinä läsnä ihan joka hetki. Kyyneleitä kuulemma pyyhittiin esityksen jälkeen, joten taisimme onnistua <3 Oli kyllä huikeaa katsella koko viikonloppu sitä valtavaa tanssijoiden määrää, mitä meillä täällä Kouvolassa on. Viikonloppu oli täynnä jännitystä, odotusta, yhteishenkeä, iloisia ilmeitä ja mikä tärkeintä rakkautta tätä hienoa lajia kohtaan <3 Kiitollisuus on suuri, että mie sekä niin moni muukin on löytänyt näin hienon harrastuksen.

Vaikka kuinka väsytti esitysten jälkeen, niin perinteistä pidettiin kiinni ja pannarit ahmittiin vielä sunnuntaina illalla. Uni ei kyllä meinannut tulla silmään, vaikka väsymys oli suuri. Ja aamulla kyllä väsytti kaksi kertaa enemmän! Mutta eiköhän tämä työarkikin tästä ala hiljalleen rullailemaan. Kaikkea mukavaa on tulevina viikkoina tiedossa.Huoletonta kevättä ja kesän odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti