Sivut

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Viikonloppu yleisurheilun parissa

Nyt kun aurinko on vihdoin päässyt näyttäytymään oikein kunnolla, niin olen kyllä nauttinut valosta ja lämmöstä aivan tajuttomasti. Ja kuinka ihanaa onkaan aamuisin lähteä töihin valoisassa ja iltaisinkin saa odottaa pimeää jo aika pitkään. Odotan jo kovasti sitä hetkeä ja niitä aamuja, kun luonto alkaa oikeasti herätä talviunilta ja kaikki ihanat kevään tuoksut valtaavat ilman. Vielä kun ehtisi (saisi aikaiseksi) vaihtaa kesärenkaat pyörään, niin olisi oikein mukava taas pyöräillä sulia teitä pitkin ja tuntea pyörän rullaavan asvaltilla.
Vaikka aurinko paistaa porotteli koko viime viikonlopun iloisesti, jouduin itse olemaan lähes kaiken aurinkoisen ajan sisätiloissa. No jouduin, ehkä voisin sanoa, että sain. Olin koko viikonlopun Hyvinkäällä suorittamassa Suomen urheiluliiton järjestämää nuorten yleisurheiluojaajakurssin ensimmäistä osaa. Kurssi on siis suunnattu 11-14-vuotiaiden nuorten valmentajille. Viikonloppu oli pääosin käytännön harjoittelua eli kävimme eri yleisurheilulajien tekniikoiden ydinjuttuja lävitse. Vaikka olenkin itse aikoinaan melko monipuolisesti useita lajeja tehnyt, niin todella paljon uutta ja hyödyllistä tarttui mukaan kurssilta. Harmitti vaan todella paljon, kun jouduin lähes kaiken sivusta seuraamaan, enkä päässyt juuri mitään tekemään. Akilleksia ei nyt sovi yhtään ärsyttää tai menee koko kuntoutushomma ihan mönkään.

Kurssi pidettiin siis Hyvinkään Wanha Areenalla. Sellainen pieni halli, jossa oli tekonurmi, juoksusuora ja hyppypaikka. Myös heittopaikka löytyi, mutta se oli vielä osin rakennusvaiheessa ja esimerkiksi sivuverkot puuttuivat. Pääsimme kuitenkin hyvin myös heittolajeja käymään lävitse. Luentojen osuus oli varsin pieni, mutta asia luennoilla oli mielenkiintoista ja tärkeää. Kurssin toinen osa on sitten huhtikuussa ja se meneekin pääosin meidän kurssilaisten suorittaessa opetusharjoituksia ja arvioidessa muiden opetusta. Kurssin ekalta osalta saimmekin muutaman "kotitehtävän", jotka kyllä oikestaan ovat varsin mieluisia, lähinnä harjoitusten suunnittelua. Jotenkin nämä valmennushommat ovat kyllä nyt napanneet minut mukaan ja tykkään oikein paljon. Mukava, että pääsee jakamaan omaa osaamistaan muille ja etenkin ne hetket ovat parhaita, kun näkee nuorten oppivan ja innostuvan. Ja tykkään kyllä myös suunnitella ja miettiä harjoituksia. Toki nuorten kanssa liian pitkälle ei kannata mitään suunnitella, koska harvoin mennään edes lähes suunnitelman mukaan. Liikkuvia osia on paljon :)

Kurssipäivän päätteeksi oli aika ihana vaan rojahtaa hotellin sänkyyn.

Kasvislasagne, nams!

Ja se hotellissa majoittumisen paras juttu!


Oli kyllä oikein mukava ja antoisa viikonloppu vaikka aika väsynyt olinkin sen jälkeen, kun kotiin sunnuntai-iltana pääsin joskus yhdeksän aikoihin. Seuraavana aamuna lähdin vielä ennen töitä pitämään yhdet treenit (kiitos joustavan työnantajan tämä on mahdollista!), joissa kuitenkin olin sen verran väsynyt, että hukkasin avaimeni. Onneksi ne sitten myöhemmin päivällä löytyivät ja selvisin säikähdyksellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti