Sivut

torstai 26. maaliskuuta 2015

Ekopaastokokkailuja: herneiset kasvispihvit

Selailin jokin aikaa sitten maku.fi -sivustoa, joka on täynnä herkullisia ja suhteellisen yksinkertaisia ohjeita. Sieltä mieleen jäi hernepihvien ohje, jota päätinkin muutama päivä sitten kokeilla. Alkuperäistä ohjetta en enää jostain syystä löytänyt, mutta sovelsin (jälleen kerran..) sitten oman ohjeen. 


HERNEISET KASVISPIHVIT (8-10 kpl)

200 g pakasteherneitä
2 dl keitettyjä mungpapuja
 1 sipuli
2 isoa kananmunaa
1 dl auringonkukansiemeniä
2 rkl hamppuproteiinia
2 tl psylliumia
suolaa, mustapippuria


Sulata herneet. Muussaa herneet ja pavut sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Silppua sipuli hyvin pieneksi ja ruskista pannulla. Paahda auringonkukansiemenet pannulla. Lisää herne-papu -mössön sekaan ruskistettu sipuli, paahdetut siemenet, munat, hamppuproteiini, psyllium ja mausteet. Sekoita kaikki hyvin sekaisin. Muotoile massasta käsin palloja ja litistele ne pannulle haluamaasi muotoon. Paista kauniin ruskeiksi molemmin puolin.




Taikinasta tuli aika tahmeaa ja kun sitä käsissä pyöritteli, niin oli kyllä kädetkin ihan tahmaa sitten. Mutta pihveistä tuli oikein hyviä, kun jaksoi vähän nähdä vaivaa. Itse tykkäsin todella paljon siitä, että auringonkukansiemenet toivat mukavaa purutuntumaa sekä ihanaa makua pihveihin. Hamppuproteiinin ja psylliumin voisi aivan hyvin korvata joillain muilla jauhoilla (vehnä, kaura, manteli, kookos, peruna...). ne toimivat taikinassa vain lähinnä kiinteyttäjinä imemällä nestettä.

Jääkaapissa ollut kermaviili toimi erinomaisena pohjana kastikkeelle, johon laitoin kermaviilin lisäksi ruohosipulia, kurkkusalaattia, suolaa ja piuppuria. Tuli aika hyvää. Ja sama kastike toimii muuten erinomaisesti savukalan kanssa, kun ruohosipulin korvaa tillillä.


Pihvien lisänä tomaattista hummusta ja keitettyä hirssiä & linssiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti