Sivut

maanantai 2. helmikuuta 2015

Yhteisvastuukeräys 2015: leivontaa

Sunnuntaina käynnistyi vuoden 2015 yhteisvastuukeräys (klik, klik). Viime vuonna annoin oman panokseni tähän keräykseen leipomalla ison kasan pullia ja pieniä suolaisia myytäväksi/tarjottavaksi yhteisvastuukeräyksen avaisjumalanpalveluksessa. Oli huisin hauskaa puuhastella keittiössä lähes tulkoon yksi kokonainen päivä. Ja voi sitä iloa, mikä syntyikään, kun vein leipomukset kirkolle <3 Joten miksipä ei toteuttaa samaa uudestaan!

"Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. 60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön."Lauantai-iltäpäivä menikin sitten leivontapuuhissa. Korvapuusteja tein tietysti, koska niitä on vaan niin mukava tehdä ja ne ovat miun suurta herkkua. Täytteeksi pitää laittaa aina oikein reilusti voita, fariinisokeria sekä 10x ohjeen määrä kanelia. Ja tuli kyllä jälleen kerran hyviä, muutaman nimittäin varastin kuormasta ihan omaan masuun. Lisäksi pyöräytin porkkanasämpylöitä, jotka myös kuuluvat omien suosikkieni joukkoon. Lisäksi vielä pellillinen pikkuleipiä. Puuhaa riittii, mutta mukavaa ja rentouttavaa oli.En tiedä miksi, mutta käsien työntäminen taikinaan ja sen vaivaaminen vaan on aina todella mukavaa puuhaa. No juu, muistan kyllä muutaman kerran, kun olin mukana leipomassa jonnekin isompaan tilaisuuteen ja taikina oli useamman litran kokoinen. Silloin nimittäin alkoi kyllä käsiä hapottaa vaivaaminen aika tavalla, ei ehkä niin rentouttavaa silloin :)


Jokunen pellillinen tuli todellakin paistettua. Pakkailin tuotteet vielä valmiiksi myyntikuntoon, jotta ne olisi helpompi kuljettaa myyntipaikalle. Tämä leipominen on minulle paljon mielekkäämpi tapa osallistua tähän Yhteisvastuukeräykseen. Pääsen tekemään jotain todella mukavaa, josta on apua sitten eteen päin muillekin. Toivottavasti myyjäisten tuotto oli hyvä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti