Sivut

maanantai 1. joulukuuta 2014

Karl Fazer Café: Brunssi

Helsingin brunssitarjontaa tuli taas testattua ystävien kanssa viime sunnuntaina. Minusta on kiva aina lukea muiden arvosteluita brunsseista ja ravintoloista, joten ajattelin nyt sitten kirjoittaa vähän omia kokemuksia. Taisinkin todeta ystävilleni, että jos asuisin Helsingissä kävisin varmaan ihan liian usein brunssilla! Joten ehkä tämä Kouvola onkin miulle juuri hyvä paikka. Mutta asiaan.... Brunssipaikkaa pohdimme muutaman vaihtoehdon väliltä ja päädyimme lopulta Kluuvikadun Fazer Cefé:n Brunssiin (Karl Fazer Cafe). Brunssia tarjoillaan siellä viikonloppuisin (la 9-14 ja su 10-14) hintaan 19,90 €. Pöytä oli tarkoitus varata etukäteen, mutta olimme siinä hommassa auttamattomasti myöhässä. Tämä brunssi on todella suosittu ja pöytä pitää kuulemma varata jo viikkoja etukäteen. No onneksi vain puolet pöydistä on mahdollista varata joten brunssille voi mennä ilman varaustakin, kunhan on valmis hetken odottelemaan. Meillä kävi huippu tuuri ja jono oli lyhyt, kun tulimme ja pöytäkin vapautui melko äkkiä. Jono meidän takana kuitenkin kasvoi nopeasti tulomme jälkeen, joten aikaa kannattaa kyllä varata, jos tulee ilman pöytävarausta.Tämä Fazerin brunssi on hyvin aamupalamainen. Tarjolla ei siis  ole lämpimiä ruokia vaan aamupalaherkkuja. Omaan makuun tarjonta oli kattava, vaikka esimerkiksi leikkeleiden osalta ei ollut kovin paljon valinnan varaa. Tämä ei kuitenkaan itseäni ainakaan haitannut, koska esillä olleet tuotteet olivat laadukkaita ja herkullisia. Tarjolla oli siis suurin piirtein seuraavaa:

* leipävalikoima (ruisleipää, vaaleaa leipää, jyväleipää, sämpylöitä) ja croissantteja
* leikkeleitä, lohta, juustoa
* kahta erilaista ruokaisaa salaattia (caesar ja feta) sekä leivän päälle salaattia yms.
* kananmunia, nakkeja, puuroa, lettuja & hilloa + kastikkeita
* jogurttia, muroja, mysliä
* hedelmävalikoima
* juustotarjotin ja kakkuvalikoima
* mahua, smoothieta, vettä, kahvia, teetäTässä ei kyllä ollut kaikki leivät, tuli vain otettua huono kuva.Erityiskiitoksen sai tämä brunssi riisipuurosta, joka on miun suurta herkkua. Mutta luulisin, että sitä on vain näin jouluaikana ja muulloin tavallista puuroa. Myös leipäpöydässä ollut hyvin tumma siemenleipä oli aivan taivaallista, se tosin loppui kyllä jossain vaiheessa kokonaan (!). Myös kakut olivat tietysti taattua fazerin laatua. Minuun ja ystäviini teki vaikutuksen etenkin chili-suklaa -kakku. Toki muutkin kakut olivat erittäin hyviä.
Kahvila oli tietysti ihan täynnä, mutta niin taitaa olla kyllä vähän aina brunssien kanssa. Eikä se oikeastaan häirinnyt. Meitä oli kolme henkeä ja istuimme kahden hengen pöydässä, mutta mahtui ihan hyvin, kun jätti tarjottimet ottamatta eikä hakenut montaa lautasta kerralla. Kokonaisuudessaan siis todella hyvä brunssi, etenkin kun itse tällaisista aamiaistyyppisistä brunsseista pidän eniten. Tulen varmasti joskus uudestaankin tähän paikkaan, ehkä pöytävarauksen kanssa. Ja myös tuo arkiaamiainen voisi olla kokeilemisen arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti