Sivut

tiistai 11. marraskuuta 2014

AamuSali = ViivinSali

Niin kyllä mie ihan yhä edelleen urheilen monta kertaa viikossa. Eipä vaan ole urheilujutut päässeet viime aikoina tänne blogin puolella. Olisi mukava niistäkin höpötellä, mutta usein vaan tulee sellainen olo, että onhan noita "oikeita treeniblogeja" netti täynnä, niin mitäs minä nyt tässä enää lusikkaani siihen soppaan laitan. Mutta taidanpas laittaa kuitenkin ja tiedän, että ystäväni seurailevat tätä blogia ja varsin suuri osa heistä myös viettää aikaa liikunnan ilojen parissa :)

Kuten otsikkokin jo kertoo, olen löytänyt aamusalin ihanuuden. Olen aina ollut aamuihminen ja kilpaurheiluaikoina aamutreenejä oli lähes joka päivä ja pidin niistä todella paljon. Lisäksi olen huomannut, että saan itsestäni kyllä paremmin irti aamuisin kuin iltaisin. No ehkä se aamupäivä olisi se optimaalisin aika, jos saisin vapaasti valita. Onneksi on sen verran joustava työaika, että tällaiset aamureippailut ovat mahdollisia.

Kello soittaa 6.00, pyristelen hetken taistelun jälkeen itseni irti Markon käsistä, jotka jostain kumman syystä yrittävät aina aamuisin takertua minuun. Vaatteet päälle ja kahvi tippumaan. Olen todennut, että tarvin kotona sen aamukahvin ennen treeniä, muuten ei tule mitään. Lisäksi kaivan aina jääkaapista jotain pientä syömistä esim. hedelmän, raejuustoa tai sitten sitä omenasosetta (suoraan purkista suuhun, juu-u!), jota nyt sattuu kilokaupalla olemaan jääkaapissa. Kunnon aamupalan syön vasta töissä.

Montakohan kiloa tuohon mahtui...?? No nyt se on miun massussa.


Yleensä olen jo enemmän tai vähemmän hikinen salille päästessä, sillä pyöräilen aika vauhdikkaasti. Salilla teen kuitenkin vielä pienen alkuverkan, tällä hetkellä kahvakuulailua, kun akillekset eivät ole juoksukunnossa. Kahvakuulailu on kyllä todella hauskaa ja sillä saa helposti koko kropan lämpimäksi. Lisäksi nopeat venytykset isoimmille lihasryhmille. Miun aamusali kestää yleensä reilun tunnin ja koska aamuisin ei ole ikinä ruuhkaa, tuossa ajassa saa valtavan paljon tehtyä. Tämä on yksi syy, miksi aamusaliin olen nyt rakastunut. Lisäksi päivä saa pirteän aloituksen ja olen koko loppupäivän paljon virkeämpi.

Aamusalilla <3


Viimeaikoina on tullut salilla lähinnä treenattua koko kroppaa läpi kevyesti. Terhin kanssa tehdyistä treeneistä, minulle on kyllä jäänyt valtavan hyvä liikepankki, josta riittää iloa pitkäksi aikaa. Tällä hetkellä yhteiset treenit ovat tauolla (kroppa kaipasi lepoa...), mutta eiköhän myö vielä tavata, uusi vuosi uudet kujeet! Moniin liikkeisiin on löytynyt "uusi ulottuvuus" ja saan hyvän tuntuman jo ihan pienilläkin painoilla. Tykkäsin todella paljon treenata alkusyksyllä Terhin tekemän ohjelman pohjalta, jossa treenit oli jaettu kolmeen osaan: selkä+rinta, jalat ja olka+ojentaja+hauis. Vaikka en muutoin noudattanut mitään tarkkaa ohjelmaa (liikkeet, toistot ja painot tein usein päivän fiiliksen mukaan), niin oli jotenkin motivoivaa treenailla selkeitä kokonaisuuksia. Nyt kuitenkin tällainen kevyt koko kropan läpikäyminen yhdessä harjoituksessa riittää toistaiseksi. Montaa liikettä ei tule per/lihasryhmä, mutta teen kaikki liikkeet huolella ja ajatuksen kanssa.


On varaa valita, kun ei paljon ole muita käyttäjiä.


Lenkkeilyt ovat nyt toistaiseksi jääneet vesijuoksuun. Akillekset päättivät, että tanssituntien hypyt olivat taas liikaa. Ennen syyslomaa tehtiin vähän enemmän hyppyjä ja se oli sitten taas siinä. Pystyn kyllä tekemään pientä ylös-alas hyppelyä, mutta sellaisia eteen päin meneviä hyppelyitä ja niiden alastuloja akillekset eivät nyt kestä. Ja kerran kun nämä ärtyvät, niin palautumiseen menee AIKAA! Lahden vauhdikkaat nykyjazz-tunnitkin olen joutunut jättämään toistaiseksi väliin. Onneksi tanssitunneilla harjoitellaan nyt joulunäytöksen esityksiä, niin saavat akillekset vähän huilia. Hetken jo olin jonkinlaisessa koomassa noiden tulevien esitysten suhteen. Kaikki tuntui sekavalta, olisin vain halunnut tanssia ja harjoitella ilman tarvetta esiintyä. Nyt jo oikeastaan odotan esityksiä, päivä päivältä enemmän. Hassua, mutta niin ihanaa <3

Kuva: www.studiodancepit.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti