Sivut

keskiviikko 6. elokuuta 2014

Kesätanssia osa 2: TanssiLoma Lontoossa

Kaikki kiva loppuu aikanaan ja niin myös lomat, jotka on nyt lomailtu. Mutta jäipäs kyllä tämän kesän lomista todella paljon iloisia muistoja mieleen. Ensimmäinen lomaviikko Houtskarissa tanssileirillä oli aivan huippu. Iloinen fiilis sai jatkoa myös Lontoon matkasta, joka oli kaikin puolin erittäin onnistunut :)

Reilu pari viikkoa sitten otettiin Markon kanssa suunnaksi Lontoo ja tarkemmin siellä Greenwich. Edessä oli kahden viikon mittainen tanssileiri (summer school taisi olla oikea nimi) Labanilla. Puitteet Labanilla olivat tietenkin tanssille aivan erinomaiset, koska tanssijoita kouluttava laitoshan se on. No ehkä pienenä miinuksena tanssisalien ilmastointi, joka ei toiminut tai sitten sitä ei ollut ollenkaan. Hiki siis virtasi vuolaasti... Suurin osa kurssilaisista taisi olla iältään kahdenkympin molemmin puolin. Mukana oli myös nuorempia ja vanhempia, mutta vähemmän. Muutamaan suomalaiseen törmäsin myöskin ja Kouvolan lisäksi ainakin Helsingistä ja Tampereelta oli edustusta. Oli muuten aika jännää, että lähes kaikilla tunneilla tanssittiin elävän musiikin tahtiin. Nurkassa siis istui mies tai nainen soittimensa (rummut, viulu, piano) kanssa ja loi meille rytmit. Oli kyllä aika mahtavaa ja uusi hieno kokemus.
Päädyttiin Markon kanssa vuokraamaan meille asunto hyvinkin läheltä tanssikoulua. Onnistuttiin tekemään aivan täydellinen valinta, sillä asunto oli lähes täysosuma meidän tarpeisiin. Asunto sijaitsi aivan Deptford Bridge aseman vieressä eikä Labanillekaan kävellyt kuin vajaa 10 min. Asunto oli tilava ja kaikin puolin hyvin varusteltu. Tiskit sai laittaa tiskikoneeseen, pyykkiä pystyi pesemään vaikka joka päivä (arvatkaapas olikos ihan tulla kotiin matkalaukku täynnä puhtaita vaatteita!!) ja keittiöstä löytyi lähes kaikki tarvittava. Kämppä käytiin siivoamassa ekan viikon jälkeen ja muutenkin vuokranantajat olivat hyvin ystävällisiä.

Meidän LontooKoti <3


Tehtiin tortilloja yksi ilta, oli hyvää!

The Kokki

Labanilla tanssitunteja oli kummallakin viikolla ma-pe. Päivittäin oli 4 tuntia (joka päivä samat), jotka olivat kukin kestoltaan 1,5 h. Tunnit valittiin etukäteen jo ilmoittautumisvaiheessa, mutta kahden ensimmäisen päivän aikana oli mahdollisuus vaihtaa tunteja, jos omat valinnat eivät tuntuneet mieluisilta. Meidän aamu alkoi nykytanssilla, jonka jälkeen mie siirryin balettiin ja Marko kontakti-improon. Sitten miulla oli pilates ja Marko piti tauon. Viimeinen tunti menikin sitten yhdessä nykärin parissa. Miun päivät menivät jotenkin näin:

7.20
Herätys, aamupala, eväiden teko ja kävely Labanille yhdessä Markon kanssa.

Kookosöljy, oleellinen osa täydellistä kaurapuuroa.


Aamupuurosta en luovu! Ja onnistuin käyttämään parasta ennen päivän nähneen kaakaomassan loppuun :)


9.30-11.00 Nykytanssi keskitaso Cunningham -tekniikka
Aamut aloittanut nykytanssi ei ehkä ollut miun ja Markon suosikki. Ensimmäinen viikko oli kuitenkin varsin mukava, vaikkakin hyvin haastava. Tunneilla edettiin melko vauhdikkaasti ja tempokin oli välillä aika nopea. Sain kuitenkin ekasta viikosta paljon irti ja opin uusia asioita. Toisella viikolla opettaja vaihtui ja tunnin luonnekin muuttui jonkin verran. Tässä kohtaa alkoi tulla tunne, että olen ihan pihalla. Opettaja meni sarjoja läpi todella nopeasti, musiikin tempo oli nopea ja sarjat olisi pitänyt osata heti tehdä myös vasemmalla puolella. Miulla loppui kyllä taidot kesken ja yritin vaan pysyä mukana ja tehdä parhaani. En tainnut olla ainut, joka oli vähän hukassa. Alkuviikon ensimmäisten päivien shokin jälkeen opettajakin onneksi tajusi hieman hidastaa tahtia, näytti sarjoja useampaan kertaan ja antoi enemmän ohjeita. Tykkäsin kuitenkin opettajan asenteessa siitä, että hän jatkuvasti "puski" meitä eteen päin: tee liikkeet isommin, kurota pidemmälle, mene alemmas, jne. Viimeinen tunti perjantaina olikin oikeastaan jo varsin mukava ja siitä jäi hyvä fiilis.

11.30-13.00 Baletti alkeet
Mielenkiintoisin tunneista oli ehdottomasti baletti. Ja miksi, no siksi koska opettaja oli AIVAN MAHTAVA! Sellainen persoona, että toista ei varmaan olekaan. Vaikea häntä on edes kuvailla henkilölle, joka ei ole ollut hänen tunneillaan. Bim Malcomson ei paljon ääntä säästellyt. Suusta tuli paljon puhetta, huutoa, laulua ja kaikenlaisia muita kummallisia ääniä. Tunnin jälkeen ensimmäiset sanat Markolle oli yleensä: arvaa mitä tehtiin ja arvaa mitä se ope teki? Opettaja oli kaukana "balettitanssijan lookista": adidaksen raitaverkkarit, sukat jalassa ja huulet kirkkaanpunaisiksi maalattuna. Opetus oli kuitenkin erittäin laadukasta, tarkkaa ja hauskaa. Koska kyseessä oli alkeisryhmä, lähdimme liikkeelle todellakin perusasioista. Miksi näitä ei ole opetettu mulle ennen? Väännettiin aukikiertoa ja haettiin tuntumaa oikeisiin lihaksiin, tehtiin pliétä satoja kertoja, tarkkailtiin nilkan ja päkiöiden toimintaa, aseteltiin kädet oikeaan asentoon ja vaikka mitä muuta. Me ikään kuin koottiin koko kaksi viikkoa sellaista "työkalupakkia", johon saimme koko ajan pieniä osia lisää. Ja tämän työkalupakin mie todellakin otin mukaani ja aion säilöä huolella, sillä se siltää niin paljon kaikkia peruspalikoita, jotka ovat tärkeänä pohjana kaikelle muulle tekemiselle.

Hullun hauskaa, todellakin!

13.00-14.30 lounastauko
Syötiin usein omia eväitä ja toisinaan ostin Labanin kahvilasta salaatin. Myös lämmintä ruokaa siellä olisi kyllä ollut tarjolla ja kerran lihawokin testasinkin, oli hyvää.

14.30-16.00 Pilates
Päivän pieni "lepohetki" koitti aina pilatestunnilla. Tunnit olivat melko rauhallisia ja kävimme ihan perusasoita lävitse, sillä mukana oli myös aivan aloittelijoita. Oli kuitenkin hyvä taas pitkästä aikaa palata takakaisin ihan perusasioiden ääreen. Pidin myös siitä, että opettaja käytti tunneilla luurankoa (siis sellainen mikä fyssareilla ainakin usein on huoneessaan), josta oli helppo näyttää lihasten kiinnityskohtia, nivelten liikkeitä, lantion asentoa, yms. Monet liikkeet avautuivatkin ihan eri tavalla, kun ensin näki miten jokin luu jossakin tietyssä liikkeessä liikkuu ja mikä lihas pääasiassa työskentelee. Varsin opettavaista, voisin ottaa tuollaisen luurangon itsellenikin ja leikkiä sen kanssa iltaisin. Oppisi varmasti paljon :D Päätimmet tunnit usein erilaisilla pareittain tehdyillä rentoutusharjoituksilla, jotka oli kyllä aika ihania.

16.15-17.45 Nykytanssi alkeet/keskitaso Release -tekniikka
Päivän viimeinen nykytanssitunti oli ehdottomasti aina päivän kohokohta. Vaikka kroppa olikin siinä vaiheessa jo väsynyt, niin tunnin jatksoi hyvin, koska nautin joka hetkestä. Opettajana toimi Emma Waller, joka todella osasi ottaa ryhmän tason huomioon, opetti selkeästi, antoi palautetta (sekä kehuja että korjauksia) ja oli kaikin puolin hyvin iloinen. Tunti koostui useista sarjoista, jotka alkoivat rauahallisella lämmittelyillä. Niistä edettiin hiljalleen vauhdikkaampiin sarjoihin ja hyppelyihin. Lopputunnista jäi aina vielä aikaa tehdä pieni pätkä koreografiaa. Tykkäsin tunnin liikekielestä todella paljon ja sarjat olivat juuri sopivan haastavia. Näistä tunneista jäi kyllä todella hyvä fiilis ja paljon oppia tarttui matkaan <3

17.45 ->
Kotiin, ruokaa, makoilua sohvalla, nukkumaan. Muutamana iltana tuli lähistöllä kierreltyä, mutta eipä iltaisin ihan hirveästi ylimääräistä virtaa ollut.

Vaikka suurin osa meidän kahden viikon reissusta menikin tanssisaleissa, ehdittiin kiertelemään myös Greenwichiä jonkinverran. Thamesin ranta oli todella ihana paikka ja sinne kokoontuikin usein paljon ihmisiä iltaisia. Niin ja olihan siellä Starbucks myöskin. Greenwich park oli myös ihana paikka. Käytiin myös kahteen otteeseen Greenwitchin markkinoilla, jotka pidettin aina viikonloppuisin. Siellä oli kaikenlaista hauskaa myynnissä ja aivan tajuttoman herkullinen tuoksu. Ostettiinkin sieltä viimeisenä päivänä lounaaksi isot annokset liha- ja kanawokkia.


Greenwichissä Thamesin rannalla. Kuvassa Cutty Sark -laiva.

Iltanäkymä joen rannalla.


Greenwich park


Aina pitää ottaa muutama kuva puiden oksista, jotka kurottavat kohti taivasta <3

Maahan juurtuneena se kurottelee kohti korkeuksia.

Ostin kyllä itsellenikin, tosin toista makua.Nuudelihamppari! Ehkä oudoin hamppari, mitä olen nähnyt.

Näin niitä tehtiin.

Thamesin rannalta pääsi myös joen alitse toiselle puolen sellaista hauskaa vanhaa putkea pitkin ja käytiin se tietenkin testaamassa. Aika jännä :)

Kohti syvyyksiä.Meidän asunnon lähellä oli myöskin sellainen kauppa-/kävelykatu, jonka varrella oli mitä erikoisempia kojuja ja kauppoja. Yhtenä iltana kävin kyseisellä kadulla parturissa, koska mun hiukset alkoi tuntumaan turhan pitkiltä tanssitunneilla. Sain varsin hyvää palvelua ja olin erittäin tyytyväinen keveään lopputulokseen.

Ihan sänkyjäkin myytiin tämän kadun varrella.


Vaikka ja mitä olisi ollut tarjolla.

Ja kahvia piti tietysti saa aika usein! Join kyllä varmaan niin monta lattea, että en osaa edes laskea. Aloitin kentällä Hesassa ja viimeisen Starbucksin kahvin nautin Lontoon kentällä.Ekan viikon jälkeen lähdettiin lauantaina aamupäivällä turistikierrokselle eli otettiin suunta kohti Lontoon "keskustaa". Oli todella kuuma ja ihmisiä (pääosin turisteja) oli tajuttoman paljon liikkeellä. Kierreltiin ympäriinsä, mutta ei kauhesti innostanut jonotella minnekään turistikohteille, koska jonot näytti loputtomilta. Oli kuitenkin mukava aistia suurkaupungin vilinää. Mutta myönnettävä on, että kyllä Greenwich teki minuun paljon suuremman vaikutuksen.

Mie seison Lontoossa, pitihän se ikuistaa!

Sopiva etäisyys nähtävyyksistä.
Porukkaa oli paljon myös tämän mielenosoituksen vuoksi.
Kaikki loppuu aikanaan ja niin kävi tämänkin loman osalta. Viimeisenä päivänä meillä oli pieni yhteinen lopetus, jossa useat ryhmät esittivät kurssin aikana oppimiaan sarjoja. Oli tosi kiva nähdä, mitä kaikkea muilla tunneilla oli tehty. Erityisesti nykyjazz jäi mieleeni ja vähän harmittaakin jälkikäteen etten sitä uskaltanut valita. Mutta kokonaisuudessaa todella onnistunut reissu, jonka tunnelmiin on ihana jälkikäteen palata :)


Kotimatka sujui erittäin vaivattomasti ja etenkin Lontoon päässä kaikki sujui lentokentällä todella nopeasti. Saatiinkin kuluttaa aikaa kentällä noin kolme tuntia. Mutta siinä olikin hyvää aikaa surffailla netissä erilaisia tanssikursseja ensi kesäksi, hihii...Kotiin oli mukava palata, mutta kyllä nopeasti iski kaipuu takaisin Lontooseen ja tanssitunneille <3


Kiitos, että jaksoit lukea loppuun asti. Lähes kaikki kuvat ovat Markon ottamia!

2 kommenttia:

 1. Onpa teillä ollut upea reissu. Hiukan olen kade, miksen itse ole keksinyt tuollaista.Onhan tässä kuitenkin vielä elämää jäljellä
  Ystävällisesti
  Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Ulkomaan lomaan voi yhdistää kyllä kaikenlaista kivaa ja etenkin juuri niitä asioita, joista itse nauttii.

   Poista