Sivut

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Papuja ja pannaria

Olen nyt jotenkin todella koukussa kikherneisiin. Ne uppoavat massuun ihan vaan sellaisenaan, mutta niitä on myös ihana laittaa salaatin sekaan tuomaan annokseen proteiinia ja makua. Usein keittelen kikherneet itse, mutta toisinaan olen laiska ja ostan kaupasta valmiin tetran. Hummus (kikherneitä, seesaminsiementahnaa, mausteita) on myös ihan parasta, mutta eipä ole sitä vähään aikaan tullut tehtyä. Töihin olen nyt jo pidemmän aikaa tehnyt sellaista kaviskeittoa, johon tulee paaaaljon tomaattimurskaan, linssejä, juureksia, sipulia ja sitten niitä kikherneitä tai vaihtoehtoisesti jotain muita papuja. Pavut on nyt pop, ettäs tiiätte :D


Tuossa yllä olevassa kuvassa oli lautaselle päässyt salaatin seassa niitä kikherneitä. Ja taitaapa taka-alalla epäselvästi näkyä jotain kalaa myöskin ja edessä kasa kukkakaalimuussia, joka muuten on aika hyvää. Kukkakaali keitetään pehmeäksi ja sitten sille näytetään sauvasekoitinta. Vähän kermaa ja mausteita joukkoon, niin kyllä maistuu.

Ja jotta ei unohdu, niin tässäpä yhden sunnuntain pannarit. Olen viime aikoina paistanut itselleni usean pienen lettusen sijaan yhden ison ja paksun pannarin. Ja tämä ihan vaan, koska se on helpompaa! 

Jäiset mansikat sulavat ihanasti pannarin päällä.

Taitaa olla banskuviipaleita upotettu taikinaan. Päällä marjojen lisäksi epämääräisen näköinen kasa sitruunastevialla makeutettua raejuustoa ja kookoshiutaleita.



2 kommenttia:

  1. Onko sulla jossakin tuota pannarin ohjetta?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje on vain miun päässä, jos sielläkään :) Nämä miun pannarit syntyy yleensä aika fiilispohjalta, mutta mukana on aina 1 bansku ja 2 valkuaista (varmaan vakuaiset voi korvat yhdellä kokonaisella munalla). Näilläkin syntyy jo pannareita tai oikestaan niistä tulee silloin lettuja, mutta hyviä nekin. Itse kuitenkin tykkään enemmän pannareista, joten laitan taikinaan aina myös jauhoja: kookosjauhoa, kaurajauhoa, kaurahiutaleita, leseitä, proteiinijauhoa. Ja tietty leivinjauhetta ja makeutusta/mausteita. Usein myös tilkka maitoa. Kaikki aineet sekaisin sauvasekoittimella. Jauhojen määristä en osaa tarkemmin sanoa, kokeilemalla selviää. Mutta paistaminen kannattaa hoitaa aika miedolla lämmöllä rauhassa, muuten menee mössöksi :)

      Poista