Sivut

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Ihan vaan kuulumisia, sitä sun tätä.

Kaikenlaisia "projekteja" on tässä viime aikoina tullut aloitettua. Osa on saatettu onnellisesti päätökseen ja toiset jatkuvat edelleen. Maaliskuun alussa aloitin 30 päivän Method Putkisto -syvävenyttelykurssin/ohjelman. Yhden viikottaisen tunnin lisäksi kotona tuli venyteltyä ohjelman mukaan jopa 5 päivänä. Ohjelman aikana opin kuinka pienilläkin asennon muutoksilla, hengityksen kohdistamisella oikeaan paikkaan ja rentoutumisella voi saada aivan uusia ulottuvuuksia venyttelyyn. Olisi hienoa, jos syvävenyttelyyn olisi aikaa panostaa enemmän. Jatkossa pyrin ottamaan aikaa tähän ja käymään kerran viikossa tunnilla tai vaihtoehtoisesti venyttelemään kotona.

Kuva: Marko

Laskiaisesta alkanut paastonaika sekä omalla kohdallani myös ekopaasto tulivat päätökseen viikonloppuna. Lihattomuudelle sanottiin hyvästit ja iskin kiinni savulampaaseen kuola valuen! Ekopaasto kyllä herätti ajattelemaan useaan kertaan erityisesti omia kulutustottumuksia. Tarvitsenko juuri nyt tätä paitaa oikeasti? Jättäisinkö kuitenkin tämän lihapalan ostamatta ja söisinkin kasvisruokaa? Voisinko lähteäkin ulkomaanmatkan sijaan jonnekin kotimaanmatkalle? Valintoja tulee erjessa eteen jatkuvasti. Aina ei voi (eikä jaksa) valita sitä parasta vaihtoehtoa. Jos kuitenkin usein pyrin tekemään niitä parempia valintoja, voin olla tyytyväinen. Eläinkunnan tuotteet tulevat kyllä pysymään ruokavaliossani. Pidän kuitenkin kasvisruuista niin paljon, että töissä niitä ainakin tulee viikon varrella paljon syötyä. Viikonloppuisin onkin sitten mukava syödä yhdessä Markon kanssa niitä liharuokia.

Savulammasta, joka oli pakkasessa odottanut pääsiäistä. Oli aikas hyvää!Pääsiäinen meni varsin rauhallisessa tunnelmassa kotona. Markon vanhemmat kävivät vierailulla ja oli heitäkin todella mukava nähdä. Loman aikana me syötiin hyvin ja paljon. Paistettiin monta kertaa halloumia ja herkuteltiin suklaalla (mie taisin kyllä syyä suurimman osan). Muutama hyvä viinipullokin tuli avattua. Kotoilua, rentoutumista ja vähän urheilua siihen seuraksi.
 
Urheilun osalta voisin todeta, että juuri nyt nautin eniten kaikista ulkona tapahtuvista aktiviteeteista. Niin että saisko sen kuntosalinkin näin käsäisin ulos? Pääsiäisenä tuli juostua useampikin lenkki aivan mahtavassa säässä: aurinko paistoi ja oli huisin lämmin. Markokin innostui tulemaan lenkkiseuraksi pyöränselkään ja lauantaina tehtiinkin yhdessä mukava 1h 20min pituinen lenkki ja taisi tulla matkaakin lähemmäs 15km. Tällaiset pidemmät lenkit ovat mukavia, mutta haluan säästää jalkojani ja juoksen niitä aika harvoin. Pääsiäisenä tuli myös pyörähdettyä Kuusankosken yu-kentällä. Kiekonheitto oli mielessä, mutta varaston ollessa kiinni piti keksiä kaikenlaista muuta aktiviteettia. Aitoja löytyi muutamia, joten pienen verryttelyn jälkeen niitä tuli sitten käveltyä ja juostua. En ole aitoja ikinä osannut kunnolla juosta ja voin sanoa, että meno oli aivan samannäköistä kuin joskus aiemmin :D Mutta hauskaa oli!
 
Kyllä mie vielä nämä hommat osaan! Kuva: Marko
 
Vähän oli tällainen fiilis välillä. Kuva: Marko
 
Niin helppoa ettei eteen edes tarvi katsoa! Kuva: Marko
 
Fysioterapia on myös tuottanut tulosta ja olen siitä erityisen onnellinen. Nukkuvat pakarat ja takareidet ovat ehkä hiljalleen alkaneet herätä. Lantion asento on parantunut ja juoksu tuntuu ajoittain todella hyvältä. Tällä hetkellä useat asiat toimivat hyvin, kun muistan pitää saamani ohjeet tarkasti mielessä ja todella keskittyä asioihin. Vielä on kuitenkin matkaa siihen, että kaikki tapahtuisi automaattisesti ja sujuvasti. Joten harjoittelu jatkukoon. Pienillä asioilla on kuitenkin mahdollista saada suuriakin muutoksia aikaan.

Tanssikausi olisi myös muutamia harkkoja sekä Vappushowta vaille valmis. Kokonaiset neljä kappaletta näytöksiä olisi luvassa vapunpäivästä eteen päin. Vielä riittää hiottavaa esityksissä, mutta kyllä ne jo hyvällä mallilla ovat. Loppukevät on tanssitunneilla mennyt lähinnä esityksiä kasaillessa. Sitä perustekemistä (hyppyjä lattianpoikkin, piruetteja, lattiasarjoja, tekniikkaa), joka esitysten hiomisen lomassa on jäänyt vähemmälle, olen kuitenkin kaivannut erittäin paljon. Onneksi osa esityksistä alkaa olla jo siinä mallilla, että viime kerroilla ollaan ehditty myös latialla hyppiä ja pyöriä. Se on ollut jälleen todella kivaa. Ja tätä kaikkea on luvassa kesällä sitten vielä PALJON lisää (olisi muutama tanssikurssi tiedossa kesälle nimittäin!!)

Kuva: Marko

Yksi päättyneistä projekteista oli tuo 4 viikon lankkuhaasteesta muokattu 3 viikon lankkuhaaste. Sunnuntaina tuli lankutettua kokonaiset 5min 15s. Edellisen päivän lankku tuntui paljon helpommalta ja silloin olisin saattanyt kyetä olemaan pidempäänkin. Oli kyllä hauska tehdä lankkuja ja vähän haastaa itseä. Ja viidessä minuutissa saa kyllä jo hikipisaroitakin aikaiseksi. Ehkäpä sellaisen 3-4min lankun tekemisen (täydellisessä asennossa tietty) viikottain voisi vaikkapa ottaa tavaksi. Hyvää keskivartalon hallintaahan tuo on.

Voi sitä iloa, kun pääsi ekat askeleet nurmelle ottamaan. Kuva: Marko

Lomailua olisi voinut jatkaa vielä pidempäänkin, kun ilmatkin vain jatkuvat ihanina. Loma päättyi kuitenkin rauhallisissa tunnelmissa Kuusankoskella Tuomasmessussa. Olin jälleen keittiössä puuhastelemassa ja ehdin hyvin messuunkin istahtamaan. Musiikki oli erinomaista, kiitos "Yläkerran väelle" ja saarnastakin jäi kaikenlaista mieleen pyörimään. Nyt paluu arjen pariin muutamaksi päiväksi. Yhteensä 3 päivää töitä ja sitten loppuviikko lomaa ja ensi viikko myöskin. Sitten olisikin kaikki mahdolliset lomat hetkeksi pidetty.

6 kommenttia:

 1. Ihana Viivi, ilo ja riemu välittyy kuvista - ihana pääsiäinen teillä ollut <3 riemullista jatkoa pääsiäisenvietolle, sehän vaan jatkuu... ja kevätterveiset Joensuusta! Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna <3 Kevätterkkuja myös sinne teille!

   Poista
 2. Kiitos Viivi ihanasta ruuasta!
  Terveisin Pirjo ja Esa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ja kiitos itsellenne, että kävitte. Oli oikein mukava nähdä.

   Poista
 3. Anonyymi1/5/14 11:32

  Aivan ihana ja terveellinen (:D) blogi sulla! Kiva lukea kuinka nautit liikunnasta ja ruuasta ja näytät upealta. Itse jouduin lopettamaan yleisurheilun pari vuotta sitten kun jalat eivät kestäneet enää ja nyt en harrasta kuin vähän kävelylenkkeilyä leikatun jalan ehdoilla. Toivoisin jotenkin löytäväni liikunnan uudelleen... Lisäksi tää fitnessbuumi on aiheuttanut jonkin sortin ahmimishäiriön (?) eli syön todella terveellisesti mutta jos oon yhdenkin pienen esim pullan syönyt niin illalla tulee olo, että päivän ruikailut on pilalla ja alan salaa mättää illalla suuhun ihan kaikkea vaikka ei olisi YHTÄÄN nälkä...

  Pitäis vaan oppia, että myös herkutella voi ilman että ruokailu menee pilalle, mutta helpommin sanottu kuin tehty.

  Kivaa kesää sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos ihanasta kommentista :) Toivon todella, että löydät jonkin sinulle sopivan lajin, jonka parissa pääset nauttimaan liikunnasta. Vammat ovat todella ikäviä ja itsellänikin on paljon rajoitteita, mutta yritän liikkua niiden ehdoilla omaa kroppaa kuunnellen.

   Toivottavasti pääset kiinni tasapainoiseen elämään ja nautit arjen pienistä iloista. Aurinkoa kevääseesi ja iloa kesääsi! :) Toivottavasti luet blogiani myös jatkossa.

   Poista