Sivut

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Höpinää vähän kaikesta

Se olisi sitten 2 viikkoa lankkuilua jo takana. Ensimmäinen vikko oli, no...helppo, koska ei tästä ihan pohjilta kuitenkaan lähdetty. Mutta tällä viikolla, etenkin loppuviikkosta, tärinä on todella tullut mukaan kuvioihin :) Ensiviikosta tulee haastava, mutta mie tsemppaan sen läpi. Voi olla, että loppuviikosta en selviä yksin, vaan pitää pyytää aina joku vierelle vähän tsemppaamaan. Mutta tällaiset pikkuhaasteet on ihan hauskoja. Tanssitunneillakin ollaan lankkuiltu ja se on ollut erittäin hyvää lisää tähän.

Miun pakkasen marjat alkaa olla aivan lopussa, nyyh! Ja en edes uskalla miettiä, kuinka paljon niitä marjoja tuli syksyllä pakastettua. Niitä oli PALJON! Mutta terveellisiähän ne on :) Töihin olen jo mustaviinimarjoja muutaman pussillisen ostanut, koska ne suorastaa huusivat kaupassa minua. Suuri herkkuni on rahka, jonka seassa on banskua ja mustaviinimarjoja, steviaa unohtamatta. Tällä viikolla oli kaupassa omput tarjouksessa ja sainkin idean omppujen pakastamisesta. Ajattelin, että niitä vois sitten käyttää vähän marjojen tapaan puuron ja rahkan seassa.

Viikonloppuna päätin myös leipoa ja koska Marko toivoi muffinsseja, niin niitäpä sitten pyöräytin. Oli vähän sellainen "nämä onnistui täydellisesti" ja "tästä tuli katastrofi" leivontasessio. Markolle leipomani suklaamuffinssit onnistuivat erittäin hyvin, no ohje on moneen kertaan testattu ja toimivaksi todettu. Halusin tehdä itselleni kuitenkin banaani-maapähkinövoi muffinsseja, koska tämä yhdistelmä vaan toimii makuparina AINA! Ja niin toimi myös tällä kertaa, taikina oli taivaallista ja nuolinkin ihan kaikki kipot, kupit ja kulhot ;) Leipomusten lopputulos ei sitten silmiä hivellytkään, tosin maku oli kyllä kohdillaan. Muffinssit vyöryivät ja paisuivat uunissa ja lössähtivät sitten täydellisesti uunista tullessaan. Että tällaista tällä kertaa, ohje menee kehittelyyn.

Tässä vaiheessa tiesin jo, että nyt ei hyvä seuraa...

Että sellaisia bansku-maapähkinävoi -muffinsseja.

Kummat söisit?

Kaupasta tarttui viikonloppuna pitkästä aikaa myös kesäkurpitsaa mukaan ja mitäpä muutakaan siitä syntyisi kuin chia-tuorepuuroa aamupalaksi. Tämä on tällä hetkellä miun suuri aamupalaherkku. Illalla kippoon raastettua kesäkurpitsaa (se tekee rakenteesta ilmavan, mutta ei maistu kauhesti, koska on sen verran mieti), kaurahiutaleita, leseitä, chiasiemeniä, protskujauhetta, rahkaa+maitoa tai jogurttiia ja makeutusta/mausteita tarvittaessa. Aamulla herkku onkin sitten valmis nautittavaksi. Usein lisään kyllä päälle vielä marjoja ja raejuustoa.
3 kokonaista päivää töitä ja sitten olisikin pieni pääsiäisloma edessä, jes! Iloista viikkoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti