Sivut

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Mansikkainen Rahkapiirakka Muffnivuoassa

Teki viikonloppuna mieli leipoa jotakin, mutta vain jotakin pientä, nopeaa ja helppoa. Jonkin aikaa sitten mieleen tuli idea tehdä rahkapiirakka muffinivuokaan ja nyt päätinkin testata tätä ideaa. Kaikki lähti siitä, että avasin kaapin ja kokosin pöydälle kaikkia mahdollisia aineita. Ja sitten vaan sekoittelemaan.


Käytin silikonisia muffinivuokia, joiden pohjalle ja reunoille painelin taikinan. Sitten lisäsisin pohjan päälle vähän rahkatäytettä, muutaman mansikan ja vielä lisää täytettä päälle. Ei muuta kuin uuniin ja jännityksellä odottelemaan lopputulosta.


Ja uunistahan tulla tupsahti varsin onnistunut pieni rahkaherkku. Ulkonäkö ei kyllä ketään varmasti hurmannut, mutta maku oli onnistunut. Mansikoita olisi voinut olla enemmän ja ulkonäkökin olisi ollut kauniinpi, jos olisi ollut tuoreita marjoja käytettävissä. Toisen söin lähes heti, maltoin jäähdyttää noin 20 min ulkona. Seuraavana aamuna herkuttelin sitten toisen. Oli vielä parempaa, kun oli ollut yön jääkaapissa.

Mansikkainen Rahkapiirakka Muffinivuoassa (2 kpl)

Pohja:
1 rkl kookosöljyä
1 rkl maapähkinävoita
0,5 muna (L-kokoinen)
2 rkl kaurajauhoja
2 rkl kookosjauhoja
1 rkl mantelijauhoja
0,5 tl ksantaania
0,5 tl leivinjauhetta
steviaa

Täyte:
0,5 muna (L-kokoinen)
rahkaa (määrä riippuu paljonko haluat täytettä)
steviaa
marjoja

* Sulata kookosöljy vaikkapa mikrossa.
* Lisää muna, maapähkinävoi ja muutkin aineet.
* Sekoita ja tavoittele sellaista koostumusta, että pystyt painelemaan taikinan vuokiin. 
* Painele taikina silikonisten muffinivuokien pohjalle ja raunoille.
* Valmista täyte ja lisää se sekä mahdolliset marjat pohjien päälle.
* Paista 225 C noin 20-25 min keskitasossa.
* Anna vetäytyä ennen herkuttelua (jos maltat!)

Olen muuten huomannut, että stevian maku hieman laimenee sen käydessä uunissa. En tiedä sitten tapahtuuko tämä kaikkien stevioiden kanssa, itse käytän iHerbsin NuNaturals -stevioita. Piirakoiden rahkatäyte kohosi jonkin verran uunissa, mutta laski sitten, kun sai hetken jäähtyä.