Sivut

torstai 9. tammikuuta 2014

Paremmat bataattirieskat

Minulla on edelleen käynnissä projekti bataattien tuhoamisen osalta. Haasteena siis saada käytettyä viimeisetkin rippeet siitä 6 kg kasasta, jonka Marko miulle ystävällisesti ennen joulua osti (pyysin siis kaupasta battaattia ja ajattelin 1-2 kappaletta, sain sitten 6 kg). 

Bataattirieskat olivat pyörineet mielessäni jo pitkään. Loppiaisena ehdin sitten vihdoin kokeilla ideaani. Varsinaista ohjetta ei ollut, vaan kehittelin sen itse teeleipien/rieskojen ohjeet mielessä. Ja tässä se nyt olisivat. Olen kokeillut ohjetta kerran, joten takuita ei ole sen toimivuudesta toisella kerralla :) Ohje on kuitenkin varsin "joustava" ja muokattavissa. Niin ja ei näissä mitään "parempaa" ole, nimi vain kuulosti hauskalta.

Paremmat bataattirieskat

n. 2 dl bataattisosetta
2 munaa
1,5 dl isoja kaurahiutaleita (käytin itse gluteenittomia)
2 dl kaurajauhoja
0,5 dl fast maustamaton hera
0,5 dl vehnälese
2 tl leivinjauhe
suolaa oman maun mukaan

Aineet vaan kulhossa sekaisin paksuksi puuroksi. Lusikoi taikina kuudeksi "lätyksi" pellille. Paistuivat minulla uunin keskitasossa 225 C asteessa noin 15-20 min.


Bataattisoseen voi korvat varmasti jollain muullakin soseella (porkkana, lanttu...) tai raasteella. Heran voi jättää kokonaan pois, mutta tällöin muita jauhoja kannattaa laittaa varmasti vähän enemmän. Jos käytät jotain muita kuin isoja kaurahiutaleita, ne saattavat käyttäytyä vähän eri tavalla eli määrää tarvitsee ehkä lisätä tai vähentää. Kokeilemalla selviää ;) Omat rieskat kohosivat uunissa hieman ja ne pystyi halkaisemaan. Jos haluat rieskamaisempia ( = lättyjä), kannattaa tehdä aika ohuita kasoja pellille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti