Sivut

torstai 26. joulukuuta 2013

Joulunaikaa

Tässäpä tunnelmia sekä muutamia kuvia meidän joulusta. Mie yleensä jaksan kotoilla ja rentoilla tasan ne kaksi päivää: aaton ja joulupäivän. Sitten alkaakin jo jouluruuat, sohva ja joululaulut tulemaan korvista ulos. Jounsanoma säilyy kirkkaana mielessäni, mutta ihana oikestaan palata arjen ja kaikenlaisen touhuilun pariin. Tämä on niin juuri minua :)

Seurakunnan järjestämä jouluvaellus Kouvolan keskustassa oli hyvin tunnelmallinen ja kaunis. Olin mukana toteuttamassa tätä kaunista tapahtumaa. Pienenä miinuksena vesisade ja hyytävä tuuli. Ihmisiä oli kuitenkin mukavasti tullut katsomaan joulukuvaelmaa, jota siis esitettiin neljässä paikassa kaupungilla. Kulkueena vaelsimme kohtauksesta toiseen opasenkelin johdolla. Kulkuelauluna laulettiin "Maa on niin kaunis" ehkäpä noin 10 kertaa kummassakin vaelluksessa, joten tätä laulua ei ehkä ihan heti ole tarvetta päästä laulamaan uudestaan ;)

Kouvolan seurakunnan Jouluvaellus 2013. Kuva: Marko

Miulla oli hieronta vielä juuri ennen joulua ja maanantain 90 min käsittely teki kyllä niin hyvää. Kun hieronnasta palasin kotiin, siellä odotti minua ihana kukkaylätys <3 Olin joskus viikkoja sitten sanonut Markolle, että haluan jouluksi kimpun isoja ja kauniita ruusuja. Toiveeni oli pantu selvästi muistiin ja olenkin saanut nauttia näistä kaunokaisista joulunajan.

Jouluruusini. Kuva: Marko

Vietimme jouluaaton ihan kahdestaan kotona mukavan rauhallisessa tunnelmassa. Availtiin aamulla lahjoja sängyssä. Kävin perinteitä noudattaen lenkillä, jonka jälkeen oli tietysti joulusauna. Ei ollut kovin jouluinen juoksulenkki, mutta eipähän ollut liukasta tai kylmää. Vähän kyllä huvitti matkan varrella yksi talo, jonka pihalla joku pappa haravoi virheää nurmea. No ehkä se valkea joulu koittaa taas ensi vuonna. 

Miedän joulupöydästä löytyi sekä perinteisiä herkkuja että vähän uudempia kokeiluja. Kinkkua, savukalkkunaa, herneitä, kylmäsavulohi-tuorejuusto -rullia, bataattilaatikkoa, vuohenjuustoporkkanoita,  salaattia ja kotijuustoa. Oli hyvää ja syötiin paljon, mutta sopivasti. Jälkkärinä tietysti tummaa suklaata (85 %). Niin ja leivoinhan mie myös baanaanisen pähkinäkakun (tätä ohjetta mukaillen). Ei ollut karppaajan juttu tämä, joten itse saan koko kakun tuhota.

Banaaninen pähkinäkakku jouluisilla mausteilla

Tein isäni savustamasta kylmäsavulohesta rullia, joihin tuli täytteeksi tuorejuustoa (pippuri oli päivän maku). En ollut näitä aiemmin tehnyt, mutta syönyt kyllä. Leikkasin lohen jäisenä hyvin ohuiksi siivuiksi ja asettelein tuorekelmun päälle levyksi. Sitten tuorejuustoa päälle ja rullaksi kelmun avulla. Rulla oli noin tunnin pakkasessa, jonka jälkeen sitä oli helppo leikata. Tuli oikein hyvää ja ihan vahingossa päätypalasta tulikin sydänrulla :)

<3 Kuva: Marko

Kylmäsavulohi-tuorejuusto -rullat. Kuva: Marko

Sain monta ihanaa lahjaa, joista yksi kuitenkin lämmitti sydäntäni erityisesti. Nimittäin ihanan pikkusiskoni rakkaudella virkkaamat patalaput. Ne olivat hyvin kauniit ja niin huolella tehdyt. Tällaiset lahjat ovat kyllä aivan ihania ja arvostan niitä todella.

Kauniit patalaput siskoltani <3

Vaikka pyhät alkavatkin nyt olla pikkuhiljaa ohitse, loma se vaan jatkuu edelleen. Huippua, sanon minä! Mitään suurempia suunnitelmia ei ole. Uimahalli kutsuu tänään ja salikin jo vähän houkuttelisi. Huomenna kuitenkin pääsee taas tanssimaan ja mikäs sen parempaa ohjelmaa lomalle voisikaan olla. Tiedossa siis Studio Dance Pitin joulukurssit ja ohjelmassa olisi showtanssia sekä nykäriä. I like <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti