Sivut

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Viivi vauhdissa osa 5/5: TANSSI

Viimeinen osa mun vauhdikkaasta elämästä olisikin sitten tässä :)

Tanssi on uusin tulokas mun urheiluharrastusten joukossa. Pienenä on tullut taaperrettua Kangasalan naisvoimistelijoiden tunneilla mukana monta vuotta, mutta ala-asteen jälkeen se homma jäi, kun yleisurheilu vei suurimman osan ajasta. Jyväskylässä opiskeluiden loppuvaiheessa innostuin kuitenkin käymään muutamilla yo-liikunnan tanssitunneilla ja Jyväskylän naisvoimistelijoiden tanssillisen voimistelun tunneilla. JNV:n Ajattarien ihanassa ryhmässä ehdin olla mukana yhden vuoden ennen muuttoa tänne Kouvolaan, jossa innostus tanssiin on vain kasvanut.

Uskaltauduin kevätkaudella 2012 mukaan Kouvolan tanssikoulun modernin tanssin tunnille. Se oli uutta ja ihmeellistä, mutta kovasti nautin jokaisesta tunnista. Samana kesänä jatkoin tansseja Studio Dance Pitin kesäkursseilla: showtanssia ja nykäriä. Ja sille tielle jäin :)

Lähde: Graphics20.com

Alussa kyllä usein putosin kärryiltä heti, kun vaihti kasvoi, tuli vaihdikkaita sarjoja tai piti käsiä ja jalkoja kovasti liikutella eri suuntiin. Vasta-alkaja siis, mutta paljon olen jo oppinut tässä viimeisen 1,5 vuoden aikana. Ja haluan oppia vielä niin paljon lisää! Tanssi on hyvin kokonaisvaltaista, mikä tekeekin siitä niin ihanaa. Koko kroppa on mukana eikä mitään osaa saa unohtaa. Parhaita hetkiä koen tanssin parissa silloin, kun musiikin virta vie mukanaan ja voin vain liikkua liikkeestä toiseen nauttien hetkestä.

Petra Niemen showtanssitunti kesällä 2013 @ Studio Dance Pit

En todellakaan ole luontaisesti kovinkaan lahjakas tanssija. Mun yläselkä on jäykkä ja hartiat aina korvissa, lonkat ei liiku mihinkään (ne vaan muljuu ja menee ikävästi lukkoon, kun jalkaa yrittää nostaa), olen hidas oppimaan uudet liikkeet eikä mun liikkuminen aina ole kovinkaan sulavaa ja kaunista. Lisäksi mun pitkät kädet ja jalat tuo lisähaastetta tähän kaikkeen.

Mutta, mutta, mutta....

Mie koen, että voin kehittyä (ja olen jo kehittynytkin) näillä kaikilla osa-alueilla, jos vain haluan :) Ja haluan kyllä! Liikkuvuutta ja venyvyyttä saa lisää venyttely- ja liikkuvuusharjoitteilla, uusien asioiden omaksuminen helpottuu ajan kanssa ja sulava liikkuminen kehittyy tanssitunneilla, kunhan uskaltaa vaan päästää irti ja antaa liikkeiden kuljettaa.

Kuva: Marko

Mun kilpaurheilutaustasta sekä kaikesta muusta liikunnasta mitä teen on kyllä hyötyä tanssiessakin. Jonkinlainen kimmoisuus on säilynyt näihin päiviin asti eikä kunto yleensä lopu kesken tunneilla. Mun vakio kommentti torstai-iltaisin Markolle taitaa olla: "olipas kivaa, mut taas loppui tunti ihan kesken, olisin halunnut vielä jatkaa". Tosin viime kesänä olin kyllä aika puhki muutamaan kertaan, sen verran vauhdikkaita olivat tunnit. Uskallan yleensä myös yrittää/opetella uusia temppuja ja heittäytyä lattiallle, kyllä ne mustelmat ja naarmut aina paranevat. Lisäksi olen tottunut siihen, että kehitystä ei tapahdu, jos oman mukavuusalueen ulkopuolella ei silloin tällöin vieraile. Tosin minuakin on hyvä välillä potkia persuksille, mukava kun on mukavaa ;)

Täällä Kouvolassa on kyllä hyvä harrastaa tanssia :) Riikka-Liisa Kuopan perustama Studio Dance Pit tarjoaa tosi paljon erilaisia tunteja eri ikäisille ja eri tasoisille tanssijoille. Riksu itse on taitava ja innostava opettaja ja tänä syksynä on ollut mukava huomata entistä tarkempi keskittyminen tekniikkaan. Mukana on myös joukko muitakin upeita opettajia. Lisäksi olemme päässeet nauttimaan vierailevien opettajien tunneista erilaisten workshoppien, tiiviskurssien ja yksittäisten tuntien merkeissä. Mun tanssiviikko alkaa keskiviikon showtanssilla ja jatkuu torstai-iltana nykytanssilla. Perjantai-ilta meneekin sitten meidän kehitysryhmä Kerman harkoissa. Perjantai-iltaisin mulla on yleensä tosi hyvä fiilis antoisan tunnin päätteeksi ja onkin mukava aloittaa viikonloppu (ja alkaa odottamaan jo seuraavan viikon pyörähdyksiä).

Ei mulla sitten muuta, kuin että:

"Great dancers are not great because of their technique, they are great because of their passion."- Martha Graham

Aikaisemmat osat seikkailuuni tässä:

1/5: Yleisurheilu
2/5: Juoksu
3/5: Kuntosali
4/5: Kehonhuolto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti