Sivut

tiistai 22. lokakuuta 2013

Koekeittiössä tapahtuu

Viikonloppuna tuli siis kokeiltua useampaakin reseptiä ja syvennyttyä tuohon FuelFood kirjaan hieman tarkemmin. Kirjassa on paljon asioita, jotka kuulostaa mun korvaan hyviltä jutuilta ja sellaisilta, joita haluan kokeilla, miettiä ja ottaa ehkä osaksi omaa ruokavaliotani ja ruokailutottumuksia. Mutta kuten jo aiemmin totesin, en halua noudattaa mitään yhtä tiettyä ruokavaliota. Terveellinen, itse tehty ja puhdas ruoka on kuitenkin mun juttu.

Kuivattuja omenoita aika monta kiloa.

Lauantaina tuli kaupasta haettua vähän täydennystä ruokavarastoihin ja mukaan tarttui muutama uutukainenkin: chia-siemenet ja herneproteiini. Chia-siemeniin ihastuin jo tuorepuuron joukossa ja niitä tulee takuu varmasti löytymään mun kaapista myös jatkossa. Herneproteiinista tein pastakokeilun FuelFood -kirjan ohjeen mukaan. Ei ehkä mennyt ihan nappiin, mutta en luovuta vaan jatkan kokeilua. Tavallista pastaa tulee syötyä aika harvoin. Tosin raviolit ja muut täytetyt pastat on kyllä aika herkkuja!

Uutukaiset mun kaapissa.

Osa mun kokeiluista oli vähähemmän karppeja niin eivät sitten soveltuneet Markolle, joten leivoin hänelle sitten omia suklaamuffineja. Ilmeisesti kelpasivat, kun loppuivat jo.
Fulefood kirjasta testiin pääsi juustopiirakka, joka onnistuikin varsin hyvin. Itku meinasi kuitenkin tulla, kun luin ohjeen lopusta, että piirakan pitää antaa tekeytyä jääkaapissa yön yli. Siis mitä, enkö mä pääsekään maistamaan sitä heti! No hyvää kannatti odottaa yksi yö, sillä namia oli. Seuraavalla kerralla taidan kokeilla jotain muuta makua tähän piirakkaan, vaikka sitruuna toimikin tällä kertaa hyvin. 

Juustokakku oli sata kertaa parempaa, kuin miltä se kuvassa näyttää.

Koska juustopiirakkaa en päässyt heti mastelemaan, niin piti leipoa jotain sellaista, jota pääsi heti maistamaan. Kokeiluun pääsikin porkkanapiirakka Kaisan ihanasta blogista. Piirakka onnistui mielestäni hyvin, joskin päälliseen lipsahti hieman liikaa sitruunaa minun makuuni. 

Porkkanapiirakka rahkakuorrutuksella ja kookos + kaneli koristelulla

Sunnuntai-illan kunniaksi syötiin tietty vielä vähän pannareita, aah namii!! Sunnuntain pannareista on tullut oikeastaan jo tapa.

Bansku-pannarit mulle.

Suklaapannarit Markolle.

Vähän on hommaa tuhota (=syödä) kaikki nämä tekeleet, mutta pitää kovasti koittaa selvitä hommasta nopeasti, että pääsee kokeilemaan muitakin reseptejä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti