Sivut

tiistai 6. elokuuta 2013

Kotiruoka kunniaan

Välillä alkaa aina tehdä hirmuisesti mieli ihan perus kotiruokaa. Mun tapauksessa siis lihapullia ja perunamuusia, makaronilaatikkoa, kaalilaatikkoa, jauhelihakastiketta ja spaghettia, tms. Vaikka tykkäänkin kokeilla kaikkea uutta ja tällä hetkellä syön paljon kaikkea proteiinipitoista, niin kotiruokaa ei mikään kuitenkaan voita :) Jääkaapissa oli nököttänyt yksi keräkaali jo jonkin aikaa ja siitä se idea sitten lähtikin kaalilaatikkoon. Ihan ei menty perinteisellä ohjeella ja ehkä hyvä niin, koska siitä ei kuitenkaan olisi tullut yhtä hyvää kuin mummin tekemä. Mutta maistui tämä omankin versio mainiosti ja siitä jäi myös muutamaksi päiväksi töihin syötävää. Perunamuusi ja lihapullat on kyllä miun ruokalistalla varmasti ihan pian myöskin.Viikonloppuna tuli myös käytyä uimahllissa uittamassa uusia uikkareita toiseen kertaan. Löysin Helsingistä inter sportista uuden kaksiosaisen uikkarin, jollaista olen etsinyt kohta jo lähes 1,5 vuotta. Että kiva kun vihdoin nappasi, alehyllystä vieläpä :) En voi mitenkään laittaa sellaista kokouikkaria päälle, epämukavia ovat! Näissä kaksiosaisissa on vain yleensä ongelmana se, että mulla pitäisi yleensä olla ylä- ja alaosa eri kokoa ja siksipä tämän löytämiseen meni hirmuisesti aikaa (no myönnettäköön, että en kauhean aktiivisesti ole uimapukua etsinut, mutta aina kuitenkin uimapukuosaston kiertänyt, jos urheilukaupassa olen käynyt). Mutta tässä tapauksessa kävi tuuri ja samasta koosta molemmat osat olivat sopivat. Oli muuten hämmentävät koot, sillä yleesä 38 on aika passeli miulle (joskus alaosastolle vaaditaan 40 tai yläosastolle puolestaan 36), mutta nyt sopivin koko oli 36. Mikä lie extra suuri malli nyt olikin sitten kyseessä :D


Minusta ei ollut kuvaa uimapukumallina, mutta K-Citymarketin malli tässä :)

Kroolailin lauantaina kilsan ja sit vielä hetken vesijuoksin. Tämän jälkeen olin ajatellut meneväni ulkoaltaalle ottamaan aurinkoa. Kassi pukukopista mukaan ja eikun filttiä nurmikolle levittelemään. Luin yhden luvun romaanista ja kuuntelin 2 biisä musaa. Mutta sitten oli annettava periksi ja lähdettävä kotiin, oli liian KUUMA! Ei pystynyt olemaan siinä paahteessa mitenkään. Mutta en halua valittaa kuumuudesta, joten totean vain, että ihana kun on lämmintä ja kesä. Mie palelen sitten kyllä talvella varmasti.

Voisin vielä pikaisesti esitellä mun hienon tomaatin. Tossa se nököttää meidän terassilla upeassa ämpärissään. En voi kuitenkaan tuntea itseäni ylpeäksi tomaatin viljelijäksi, sillä sain tämän tomaatin mummiltani, joka oli sen omalla parvekkeellaan kasvattanut. Minä nyt sitten vain "kypsytän" tomaatit ja syön ne :) Naapurin setä ja täti aina antavat kaikkia ohjeita, kun kulkevat terassin ohitse. Se on aika hauskaa, mutta olen varma, että heidän tomaatit kyllä kukoistavat jossain kesämökillä. Siksi olenkin taltioinut kaikki ohjeet visusti omaan pääkoppaani mahdollisia omia tomaattinkasvatusyrityksiä varten.

Hätäratkaisuna kodiksi valikoitui 50 snt maksanut muoviämpäri.


Vähän jo tomaatit kellertävät, joten ehkä ne vielä tässä ehtivät myös punastumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti