Sivut

maanantai 12. elokuuta 2013

elämän iloja

Hyvin usein käy niin, että en ole kameraa kaivamassa siinä vaiheessa, kun teen ruokaa ja usein käy jopa niin, että ehditään kaikki myös syödä, kunnes tulee mieleen, että kuva olis ollut kiva. Eilempä otinkin kameran käteen "just in time" :) Marko teki tilauksen tonnikalapiirakasta, niin sitä sitten tein. Resepti tähän piirakkaan on varsin yksinkertainen:

POHJA:
250 g rahkaa
1,5 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 munaa
1 rkl vehnäleseitä

TÄYTE:
2 prk tonnikalaa
paprikaa, homejuustoa, mausteita
2 munaa
1-2 dl maitoa/kermaa
juustoraastetta

Piirakka ennen uuniin menoa. Tosin tästä puuttuu juusto-muna-kerma -seos vielä.


Kaikki pohjan aineet sekaisin ja voideltuun vuokaan. Päälle tonnikala, paparika, homejuusto ja mausteet. Sekoita juustoraaste, munat ja kerma. Lisää päälimmäiseksi. Paista ala-tasolla 200C noin 40 min. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Homejuuston voi jättää hyvinkin pois tai korvata jollain muulla. Ja tämähän on siis kappipiirakka.

Ja tässäpä sitten valmis tuotos. Oli kaiketi ihan syötävää :)

No kokkailuthan eivät loppuneet tähän, sillä iltapalaksi piti vielä saada pannukakkuja. Nämä on kyllä aika super herkkuja. Me syödään nämä aina jonkun täytteen kanssa. Markon täytteeseen taitaa eksyä rahkaa, maapähkinävoita ja steviaa. Itse tein tällä kertaa suklaisen täytteen johon tuli rahkaa, tuorejuustoa, kaakaojauhetta, steviaa, sitruunamehua ja mantelirouhetta. Toimi varsin hyvin noiden vaniljalettujen kanssa.

Tässä miun vanilja-proteiini pannarit.

Tässä Markon suklaa-proteiini pannarit.

Itse kokeilemalla löytää parhaan ja mieleisensä taikinaohjeen. Mutta perusaineina näissä meidän pannareissa oli seuraavaa: kananmuna, mantelijauho, kookosjauho, kaurajauho, leivinjauhe, maito, kerma, proteiinijauhe, stevia ja kaakauojauhe. Yhden munan taikinasta tulee yksi iso annos lettuja tai sitten kaksi vähän pienempää.

Muutoin viikonloppu vierähtikin sitten Kiteellä. Perjantaina fiilis oli lähinnä "en halua pakata, en halua lähteä, haluan olla vain kotona". Ja tämä siksi, että niin paljon on ollut kaikkea ressua viime aikoina. Mutta reissu oli kuitenkin erittäin mukava. Käytiin sukeltamassa Valkiajärvessä perjantaina menomatkalla. Lauantai vierähtikin sitten Markon isän syntymäpäiväjuhlissa. Kelit suosivat, kaikki sujui erinomaisesti ja ruoka oli hyvää. Ja kotiin viemisenä oli vielä pussillinen karviaisia sekä kasa omenoita, jotka ehdinkin jo keittää soseeksi.

Me <3

Kesäinen kukkaisnainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti