Sivut

perjantai 12. heinäkuuta 2013

kesälomapäivitys

Kesäloma on pyörähtänyt käyntiin varsin mukavasti. Siis mun ensimmäinen oikea palkallinen kesäloma, mahtavaa! Tosin eipä tämäkään nyt kovin pitkä ole (reilu 2 viikkoa), kun osa lomista oli jätettävä syksyn sukellusreissua varten. Mutta mukavaa, että on sitten jotain kivaa tulossa syksylläkin :) Viime keskiviikko oli siis viimeinen työpäivä. Illalla oli jälleen ihanat tanssitunnit: nykäriä, streettiä ja showjazzia. Showjazz -tunnilla olikin aika huikea meno alusta loppuun, kun Masa (Matti Tauru) tuli pitämään meille tunnin. Omalta osaltani ilta loppui kuitenkin kurjasti, kun akilles ei lopputunnin hyppelyitä sitten kestänyt. Kotimatkan harmituskyyneleet kuitenkin vaihtuivat ilonkyyneliin, kun Marko oli tehnyt meille aivan ihanan lomanaloitus iltapalan: savulohisalaattia, viiniä, kuoharia, mansikoita ja huippuna minulle valtava kasa lettuja. Ehkä paras loman aloitus ever <3

Perjantaina olikin sitten aika suunnata mökille itärajan tuntumaan. Minä ja vanha pyöräni olimme aamulla 8:00 lähtövalmiina kotipihassa. Edessä oli noin 90 km pyöräily (kartta reitistä), jonka halusin toteuttaa tällä vanhalla pyörälläni, joka sitten oli tarkoitus jättää mökille "eläkepäiviä" viettämään. Viime kesänä poljin Kouvolasta Haminaan ja matka oli sen verran helppo, että uskalsin lähteä näinkin pitkälle matkalle. Ja niille, jotka kauhistelevat matkan pituutta voin todeta, että usein se matkan pituus ei tapa vaan se vauhti. Maltillisella menolla jaksaa varsin pitkään. Marko tuli sitten perästä autolla tavaroiden kanssa.

Lähtökuopissa. Kuva: Marko

Ekat 25 km oli aika tylsää ja tulinkin tämän pätkän melko vauhdilla. Mutta sitten alkoivatkin ihanat maalaismaisemat, joista sain nauttia Haminaan asti. Ensimmäinen tauko olikin sitten Haminassa, jossa pysähdyin ostamaan kaupasta evästä. Mukaan tarttui tietysti kaikkea hyvää: tuoreita sämpylöitä, smoothieta, myslijogurttia, tomaattia ja mahtavan kokoinen korvapuusti. Eväät mutusteltuani olikin aika jatkaa matkaa, jota oli jäljellä enää 30 km. Loppumatka olikin museotietä, joka oli oikestaan vain ylä- ja alamäkiä. Jalat olivat jo tässä vaiheessa vähän väsyneet, joten aikamoisia happoja sitten jylläsi jaloissa ylämäkiä polkiessa. Loppumatkasta vauhti kuitenkin vain kiihtyi, kun lähestyin maalia. Mökkipihalle tulla tupsahdinkin paljon ennakoitua aikaisemmin. Matka-aika taukoineen oli noin 5 tuntia ja matkaa siis kertyi noin 90 km. Tästä oli hyvä aloittaa mökkilomailu.

Täältä suunnilta miun suku on kotoisin :)

En ole mikään paikallaan makoilija, joten kaikenlaista aktiviteettia olikin sitten mökkipäiville mielessä. Kalassa käytiin tietenkin useampaan kertaan. Haukia tuli ja erityisesti niitä pieniä. Mutta kyllä molemmilla reissuilla muutama tuotiin ihan savustuspönttöön asti.

Kuva: Marko

Vanhojen yleisurheiluaikojen muistoksi olen aina kesäisin käynyt läheisellä kentällä vähän fiilistelemässä. Tällää kertaa ohjelmassa oli korkeutta, pituutta ja kiekonheittoa (akilleksen mielipidettä näistä ei kuunneltu). Oma pieni kolmiotteluni oli aivan huippu! Hyppäsin 150 cm korkeutta, paljon enemmän kuin vuosi sitten! Ja tämä siis lenkkarit jalassa ja alustana hiekka/kumimatot.

Kyl mie vielä osaan! Kuva: Marko

Kiekkokin lensi mukavasti: 30,40 m virallisen mittauksen jälkeen. Ja kyllä, ihan ringistä pyörähtämällä heitin. Mukana oli kyllä enemmän niitä aivan kamalia heittoja kuin niitä onnistuneita ;) Mutta hauskaa oli!

Kuva: Marko

Pituudessa ei kovaa vauhtia uskaltanut ottaa, mutta kuudella askeleella liitelin 4,20 m. Oli kyllä niin mahtavaa palata taas hetkeksi tämän rakaan harrastuksen pariin. Saatanpa käydä kentällä fiilistelemässä ihan kotonakin vielä joku päivä tämän kesän aikana. Niin ja kuten kuvista käy ilmi päällä oli tietysti Kangasalan Kisan vanha kisa-asu, jonka mökille olen tuonut ;)

Kuva: Marko

Näiden tulosten kera oli helppo hymyillä! Kuva: Marko

Mökkilomailuun mahtui lisäksi mökkikuntopiiriä, saunomista, uimista, sukeltamista (kävimme toteamassa, että uimapaikkana olevassa louhoksessa ei ollut sukeltajille mitään nähtävää), mustikoiden syömistä, auringonottoa sekä grillausta.

Kuva: Marko

Kuva: Marko

Oi näitä herkkuja, nami! Kuva: Marko

Lisäksi isäni oli päättänyt tehdä rosvopaistia. Hän kaivoikin yhtenä päivänä ison kuopan, joka vuorattiin kivillä. Sitten kuopassa poltettiin nuotiota 4 tuntia, jonka jälkeen märkiin sanomalehtiin, leivinpaperiin ja folioon kääritty lammaspaisti laitettiin kuoppaan. Päälle vielä hiiliä, muutama puu palamaan ja ei muuta kun odottelemaan lihan kypsymistä. Kolmisen tuntia myöhemmin liha nostettiin ylös ja suurella mielenkiinnolla avasimme paketin. Ja mitä sieltä paljastuikaan: täydellisen kypsä, murea ja herkullinen paisti. Reilu 2 kg kokoinen paisti riitti juuri neljälle syömärille ;) Oli taivaallisen hyvää.

Nyt jatkuu lomailu kotona. Kaikenlaista pientä puuhastelua olisi tiedossa. 2 laatikollista mansikoita livahti tänään pakkaseen. Huomenna ajattelin huoltaa kehoani vesijuoksulla ja auringonotolla. Mustikoita voisi myös käydä poimimassa. Oman terassin grilli lämpenee takuulla useamman kerran. Lisäksi aion nauttia kaikesta urheilusta oikein paljon. Tosin akilleksen kanssa ei nyt juosta ollenkaan, mutta paljon muuta kivaa voi onneksi tehdä.

Täydellisyyttä hipova kuva mökiltä. Arvatkaas kuka kuvan otti ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti