Sivut

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Sun Lahti: 1000 valkeaa lintua ja paljon muuta

Ohi on. Ihanaa oli. Koska uudestaan? Tässä ehkäpä päällimmäiset ajatukset Sun Lahti viikonlopun jälkeen. Viikonloppuna Lahti täyttyi siis iloisista voimistelijoista, auringosta ja lämmöstä. Ja aurinko todellakin paistoi koko viikonlopun ajan lämpimästi. Tapahtuma alkoi virallisesti torstai-iltana kulkueella ja avajaisilla. Voimisteluseurat kokoontuivat nimikyltteineen Kaupunginteatterin vierelle, josta lähdettiin marssimaan keskustan läpi kohti urheilupuistoa. Kaduilla oli ihmisiä katsomassa, vilkuttamassa ja hurraamassa meille. Aurinko paistoi ja iloinen tunnelma vallitsi joka puolella. Avajaiset pidettiin mäkimontussa, jossa saimme nähdä monenlaisia voimisteluesityksiä.


Torstain avajaisten jälkeen tapahtuma jatkui perjantaina ja lauantaina kenttäharjoitusten merkeissä. Lisäksi molempina päivinä ympäri kaupunkia olleilla tapahtumalavoilla esiintyi useita voimistelijoita. Meidän kenttäohjelma oli kaikista suurin, mukana oli noin 1000 naista voimistelemassa. Ja voitte vain kuvitella, kuinka suuren työn koreografiasta vastannut Riikka Virkajärvi-Johnson teki (ja oli jo ennen viikonloppua tehnyt), että kaikki naiset löysivät lopulta omat paikkansa ja kuviot saatiin kohdilleen. Yhteisharkoissa paistoi aurinko, oli lämmin ja hiki virtasi. Minä itse nautin aivan jokaisesta hetkestä, todellakin :) Oli upeaa nähdä kuinka kuviot alkoivat muodostua ja ohjelma hioutua upeaksi kokonaisuudeksi.


Sunnuntaina aamulla kävimme vielä joitakin ohjelman yksityiskohtiä lävitse ja sitten oli kenraaliharjoituksen vuoro. Tässä vaiheessa koko tapahtuman suuruus ja upeat voimisteluesitykset vasta oikestaan avautuivat minulle, kun pääsin ihastelemaan muidenkin esityksiä. Pienet ampiaiset "surr-rurrr-rurr" -kappaleen tahdittamana saivat varmasti jokaisen esitystä katsovan suupielet nousemaan ylös :) Ja pienet marjanpoimijat ämpäreineen, voi kuinka hauskoja. Aivan mahtava idea laittaa lapset ämpäreiden kanssa kentälle ja käyttää ämpäreitä luovasti kaikenlaisissa hauskoissa liikkeissä. Suurimmassa osassa esityksissä voimistelijat loivat kentälle mahtavia kuvioita, jotka parhaiten näki tietenkin yläilmoista kuvattuna. Sitä tunnetta en unohda koskaan, kun ensimmäisen kerran vilkaisin kenraaliharkoissa esityksemme lomassa kentän laidassa olleelle screenille (jossa näyimme ylhäältä kuvattuna) ja tajusin miltä kuvioimme näyttivät. Se oli jotain uskomattoman hienoa.

Kuva: Marko

Kuva: Marko

Päätösjuhla sunnuntai-iltapäivällä sujui hienosti. Kaikki esitykset olivat upeita ja ovat katsottavissa kokonaisuudessaan  yle areenasta. Olen kerran aiemminkin ollut vastaavassa tapahtumassa mukana (Syke 100), mutta tästä on aikaa jo huisin paljon. Olen onnellinen, että pääsin nyt mukaan. Tämä meidän Valkea lintu tullaan esittämään myös vuonna 2015 Helsingissä järjestettävässä Gymnaestrada tapahtumassa. Joten alussa esittämääni kysymykseen "Koska uudestaan?" vastaus oli tässä. Sinne siis suuntaan katseeni. Tosin tiedähäntä mitä kaikkea siihen väliin vielä mahtuukaan :)

Kuva: Marko

Kuva: Marko

Kuva: Marko
Kuva: Marko

1 kommentti:

  1. Upea esitys! Yritin bongata sinua telkkarista, mutta en onnistunut. Tallennettuna ohjelma kuitenkin on.
    Hienot kuvat!
    Pirjo.

    VastaaPoista