Sivut

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Paluu kilparadoille

Kuten otsikko kertoo eilen se sitten tapahtui, nimittäin palasin kilparadoille monen vuoden tauon jälkeen :) Onhan sitä kilpaurheilu-uran loputtua tullut osallistuttua kaikenlaisiin muihin kisoihin, mutta yu-areenoilla en ole kisoissa vieraillut. Eilen en päässyt ihan sitä omaa lajia (korkeushyppyä) sentään tekemään, mutta avausosuus Valkealan Kajon naisten 4x100m joukkueessa oli jo hieno kokemus. Joukkue siis kasattiin kokoon hyvin pikaisesti ja minun lisäkseni mukana oli vanhempia naisia, jotka nuorina ovat harrastaneet pikajuoksua. Kisa, johon osallistuimme oli siis aluemestaruusviestit ja lopulta naisten sarjassa ei meidän lisäksemme ollut muita joukkueita (kukaan ei uskaltanut tulla, kun kuulivat meidän olevan tulossa, hah!). Onneksi nuorempien sarjan joukkueet juoksivat samassa erässä ja kirittivät meitä.

Fiilis oli huikea jo ennen starttia :) Kuva: Marko

Kisat käytiin Kuusankosken kentällä eli ihan kotikulmilla vielä. Lupauduin juoksemaan avausosuuden ja oikeastaan se olikin varsin hyvä juttu, niin ei tarvinut selvitä kuin yhdestä vaihdosta. Ei ole viestijuoksua sillon aikoinaan kovin montaa kertaa tullut juostua. Lähtöhetki koitti yllättävän pian ja tajusin seisovani lähtötelineiden takana kapula kädessä. Ja siinä vaiheessa alkoikin jännittämään aikas paljon, nimittäin se lähtö! Mielessä kävi varmaan kaikki mahdollinen kompastumisesta kuperkeikkaan ja kapulan tiputtamiseen. No ehkä hyvä, että nämä asiat prosessoin mielessäni, niin ei sitten tarvinut oikesti testata. Paikoillenne (asetun telineisiin, puristan kapulaa sormet valkoisina), valmiit (peppu ylös, järjetöntä tärinää), kaikki ylös (häh, mikäs nyt...). Ei päästy ekalla lähtemään teknisten ongelmien vuoksi. Ekaksi tuli mieleen, että mie tärisin niin paljon, että lähettäjä päätti ottaa lähdön uudestaan. No ei sentään. Uudestaan siis. Paikoillenne (jälleen telineisiin ja tiukka ote kapulasta), valmiit (peppu ylös), pam (eka askel, toka askel, jee mä oon matkalla ja kapula kädessä). Siinä sitten juoksin minkä jaloista pääsin. Vaihtokin sujui hyvin ja kapula tuli lopulta onnellisesti maaliin.

Lähes täydellinen vaihto ;) Kuva: Marko

Mitaleja ei jaettu, koska kisajärjestäjät olivat onnistuneet niiden kanssa jotain sähläämään. Eli toimitus jälkikäteen postissa. No en mie siitä mitalista niin välitä, mutta oli suuri pettymys, kun ei saanutkaan kivuta sinne palkintokorokkeelle ja tuulettaa. Ehkä sitten ensi kerralla. Ei tämä tähän jää, kun piikkaritkin menin ostamaan.

Kuva: Marko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti