Sivut

torstai 23. toukokuuta 2013

Suklaa, tuo syntinen nautintoaine

Eilen iski jossain vaiheessa iltaa suklaahimo. Koska tuuletin puhalsi sen verran vilpoisaa ilmaa sohvalle, kaakao olikin paikallaan. Ja kun mä teen kaakaota, niin sitä on varmasti se 0,4 dl muki aivan täpötäynnä. Mun kaakaoon eksyy aina joko ihan tavallista tummaa kaakaojauhetta (esim. Van Houten) tai raakakaakaojauhetta. Eilen sitten suklaahimoissani iskin joukkoon vielä muutaman palan tummaa suklaata (81 %). Niin söin sitten sitä suklaata siinä kaakaota lämmitellessä aika monta palaa myöskin. Lopuksi suklaan ja vaniljan makuista steviaa joukkoon. Ai että oli hyvää! Viimeksi tein minttukaakaota eli käytännössä muutama tippa piparminttusteviaa kaakaon joukkoon.

Nämä ovat aikas herkkua.

Syön pääasiassa vain tummaa suklaata. Kyllä kaikki suklaa uppoaa, mutta rakastan eniten tummia suklaita joiden kaakaopitoisuus on vähintään 80 %. Jotkut sanoo, että oikein tumma suklaa on kitkerää, mutta minusta juuri se "kitkeryys" on aivan ihanaa. Sen olen myös huomannut, että jos ahneuksissani syön paljon tummaa suklaata, niin siitä harvoin tulee huono olo. Tavallisen maitosuklaan kanssa asia onkin ihan toisin päin: tulee aivan kamala olo, jos syö yhtään liikaa! Tummat suklaat on myös usein pakattu kainiisti. Jos en osaa kaupassa valita minkä suklaan otan, niin teen päätöksen paketin ulkonäön perusteella. Se vaan tuntuu jotenkin luksukselta, kun suklaa on kauniisti pakattu. Nämä ovat näitä arjen pieniä iloja, joista osaan nauttia :)

Raakasuklaata olen myös itse tehnyt useaan kertaan. Tällä hetkellä kaapista ei löydy aineita, joten vähään aikaan ei ole tullut tehtyä. Viimeksi tarjosin raakasuklaata työkavereille ja kommnetit oli varsin positiivisia. Niin ja kaikki suklaa syötiin pois aika nopeaan tahtiin. Itse ajattelen, että suklaansyönti ei ole syntiä. Se on sallittu nautinto, etenkin kun valitsee laadukasta suklaata. Kaupoissa on myynnissä myös erilaisia stevialla makeutettuja suklaita. Itse en niistä ihan hirveästi välitä, koska niistä puuttuu se tummalle suklaalle ominainen "tumma" ja "kitkerä" maku. Mutta tämähän on makuasia.

Suklaista loppuviikkoa ja viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti