Sivut

maanantai 27. toukokuuta 2013

Sukelluksia Kaatialassa

Viikonloppu tai oikeastaan lauantaipäivä vierähtikin sitten sukellusten merkeissä. Pitkästä aikaa pääsin ihan vaan hupisukeltamaan, kun ei tarvinut (vai pitäisikö sanoa saanut) tehdä mitään kurssia. No sitäkin hupia on kyllä ensi viikonloppuna taas luvassa RD:n avovesien merkeissä. Perjantaina otettiin töiden jälkeen suunnaksi Kuortane, jossa meillä oli majoitus varattuna kauniin Kuortanejärven rannalla. Mulla oli perjantaina jotenkin kurja fiilis ihan aamusta alkaen. Päässä vaan pyöri kaikkii ihan outoja asioita enkä oikeen töissäkään jaksanut keskittyä mihinkään. Ajomatka menikin sitten syvässä hiljaisuudessa. Harvoin minulla on tällainen fiilis, mutta sitten kun se iskee, niin olo on kurja. Varmasti myös väsymys ja nälkä saattoivat vielä pahentaa tilannetta. Onneksi kuitenkin vähän piristyin, kun illalla sitten tapasi muita sukelluskavereita. 

Aamulla hurautettiin sitten noin 20 km päässä olevalle Kaatialan louhokselle, jossa sitten oli tarkoitus sukellella. Marko suoritti kursseja (kuivapuku ja sidemount), joten ei päästy tällä kertaa yhdessä sukeltamaan. Onneksi muita sukeltajia oli paljon paikalla. Me oltiin oikeastaan kyllä vallattu koko louhos ihan vaan sukellushommiin ja muutamat paikalle sattuneet uimarit taisivat jopa kääntyä ja palata takaisin kotiin. Tämä louhos oli mulle ihan uusi sukelluspaikka. Louhoksille tyypillisesti vesi oli kirkasta ja näkkäri hyvä, ainakin meidän järviin verrattuna. Tehtiin kolme mukavaa sukellusta. Pohjalla 30 metrissä veden lämpötila oli vain 6 astetta, mutta pinnalla puolestaan 13. Aurinko paistoi ihanasti koko päivän ja illalla taisi yhden jos toisenkin iho näyttää vähän kärventyneeltä :) Ilta menikin sitten Kuortaneella saunoessa, grillatessa ja kavereiden kanssa jutellessa. Nukkumattia ei montaa minuuttia tarvinutkaan etsiä.

Muut jatkoivat sukelluksia vielä sunnuntainakin, mutta itse jouduin palaamaan takaisin kotiin. SunLahti tapahtuman viimeiset harkat olisivat edessä, joten niistä ei parane olla poissa. Marko heitti minut tänne Seinäjoen asemalle aamulla ja junalla sitten suuntaan kohti Kouvolaa. Mulle jäi yli tunti aikaa odotella junan lähtöä, mutta eipä haitannut. Aurinko paistaa ja ilma on mukavan lämmin. Mikäpäs tässä on istua puiston penkillä ja kirjoitella blogia :)

Paritarkastus tehty, veteen siis! Kuva: Petri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti