Sivut

maanantai 20. toukokuuta 2013

juhannuskoivu

Meillä kasvaa muuten terassilla juhannuskoivu :) Siinä se sitkeästi puskee itseään ulos jostain pienestä raosta. No eipä tarvitse juhannuskoivua sitten mistää hakeakaan. Ja sain juuri idean, että talvellahan siihen voisi ripustaa jouluvalot, menisi ikään kuin joulukuusesta (tai koivusta). Naapureiden terassilla kasvaa aika paljon suurempi koivu, siinä on linnunpönttö. Tyhjä lienee kuitenkin, mutta hauska jokatapauksessa.


Viikonloppu oli ja meni. Jotenkin tuntui lyhyeltä. Mutta monta mukavaa juttua mahtui mukaan kuitenkin. Perjantaina meillä oli hamppari-ilta, koska olin luvannut Markolle, että teen burgereita. Kökön salitreenin jälkeen (johtui siitä, että ranne on taas vaihteeksi hajalla ja sitä särkee) olikin ihan mukava päästä puuhastelemaan keittiöön. Kaikki tehtiin oikeastaan ihan alusta lähtien itse ja voin vakuuttaa, että nää burgerit löi kyllä mäkkärin versiot 100-0, niin hyviä oli :) Sämpylät oli tietenkin varsin karppiversioita, minun ehkä vähän vähemmän kuin Markon. Pihvit tehtiin ihan vaan jauhelihasta vanhalla "mummojen" resptillä (jauhelija, sipulikeitto, kananmuna, kermaviili jäi pois, kun sitä ei ollut). Hamppareiden väliin tuli sitten pihvien lisäksi juustoa, salaattia, suolakurkkua, tomaattia ja majoneesia (tää oli kyllä joku kaupan valmisjuttu, olis voinu tehä itekin). Aivan täydellinen kokonaisuus olisi ollut, jos mukana olisi ollut vielä muutama fileepekonisiivu, mutta arvatkaapas vaan olivatko ne tietenkin loppu kaupasta. No hyviä tuli ilman niitäkin. Lisänä oli sitten salaattia.

Tämä oli miun annos, namia!

Rucolaa, tomaattia, kurkkua, jv-salaattia siemeniä.
Yksinkertaista, mutta hyvää.


Burgerit kävi täytön jälkeen vähän uunissa,
 jotta juusto suli mukavasti.

Lauantaina kävin tanssimassa muutamalla tunnilla, kun Studio Dance Pit oli kutsunut Joe Kaigan pitään Reggaeton ja Raggajam tunnit. Kouvolatalon kuumassa ja trooppisessa peilisalissa hikoiltiin kaksi tuntia. Liekö lämmin kesäilma hieman verottanut osallistujia, mutta olipas kerrankin hyvin tilaa tehdä. Pientä alkulämmittelyä, lantion pyöritystä ja venytelyä alkuun ja sitten varsinaisten tanssien pariin. Tehtiin molemmilla tunneilla muutama pieni sarja. Ne oli aika hauskoja ja osa liikkeistä tosi hupsuja, mut niin se oli tarkoituskin :) Mukava laittaa kroppa välillä tekemään vähän erilaisia juttuja, niistä oppii aina jotain uutta. Ja miun lantio kun ei oikein kauheesti keiku eikä sheikkaaminen aina luonnistu, niin tämä olikin super hyvää harjoittelua. Haluaisin osata enemmän irrotella kaikilla tanssitunneilla, mutta kilpaurheilun tuoma "tiukkuus ja jäykkyys" vaan puskee aina jostain. Mutta kyllä mie opin, pikkuhiljaa. Lauantai-iltana käytiin vielä ihastelemassa Kouvolan tanssikoulun kevätnäytöstä. Street painotteinen oli esitys, mutta sydämeni sulatti kyllä täysin pikkupoikien liikuttava hip hop -esitys! Ja taisivat nämä hurmurit saada yleisöltä suurimmat suosionosoitukset. Esityksen jälkeen ajeltiinkin sitten Markon kanssa kummitädin mökille Kannuskoskelle. Myös kolme serkkuani Ylöjärveltä olivat tulleet sinne tyttöystävineen vierailulle. Grillattiin ja nautittiin mukavasta kesäillasta terassilla. Niin rentouttavaa että!

Viimeinkin sunnuntaina pääsin käyttämään banaanit, jotka olivat kypsyneet pöydällä lähes viikon. Ne oli päältä jo ihan mustia, mutta sisältä vielä ihan hyviä. Olin säästänyt niitä tämän banaanileivän tekemistä varten. Tein leivän juuri tuon ohjeen mukaan ja jo taikina oli NIIN hyvää, että oli vaikeuksia saada se edes vuokaan. Nuolin kaikki kauhat ja kulhot eikä mihinkään jäänyt varmasti mitään rippeitä taikinasta. No kannatti paistaa leipä, sillä myös kypsä taikina oli hyvää. Tein vielä sellaisen  kuorrutuksen (rahka, tuorejuusto, vanilja proteiinijauhe, stevia), jota voin laittaa jokaisen palasen päälle. Mutta siis huippu hyvää ilman mitään kuorrutuksiakin. Ja mikä parasta, saan syödä koko homman ihan itse. Mutta kun leipomisen vauhtiin sitten pääsin, niin leivoin Markolle oman suklaakakun. Ja nyt miulla olisi taas sata ja tuhat uutta reseptiä ja ideaa, joita haluisin testa. Pitäis varmaan järkätä jotkut juhlat, niin vois kokeilla kaikkea uutta kivaa :)Maailman paras banaanileipä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti