Sivut

tiistai 21. toukokuuta 2013

Kesäkivaa

En aio tehdä tästä blogista treenipäiväkirjaa, mutta urheilu useissa muodoissa nyt vaan sattuu olemaan sydäntäni lähellä, niin siksipä omista treenailuistani tänne kuitenkin kirjoittelen. Mutta kirjoittelen kyllä myös kaikesta muustakin, mitä omassa elämässä ja sen ympärillä tapahtuu. Syvällisempiä ajatuksia ja tekstejä odotellessa...

Eilen kävin punttiksella hikoilemassa. Nyt on tullut tehtyä muutamia liikkeitä etenkin jaloille jo useita viikkoja hieman normaalia tavoitteellisemmin. Käsien treenaus on vähän mitä on, kun ei näiden ranteiden kanssa kamalasti ole mitään järkevää pystynyt tekemään. Jotkut harjoituskerrat ovat jopa eksyneet työpöydällä olevaan vihkoon. Salilla en vihkoja mukana kuljettele, kyllä ne painot ja toistot vielä seuraavanikin aamuna töissä muistaa. Jalkaprässi, etureisilaite, pohkeet ja askelkyykyt ovat nyt olleet ohjelmassa. Tekisin kyllä ihan muita liikkeitä, jos pystyisin. Selkä sanoo yhteistyösopimuksen irti hyvin nopesti, jos laitan painoa selkään tai yritän tehdä rinnallevetoa. Myöskään maastaveto ei valitettavasti oikein onnistu. Mutta tästäpä en harmistu, teen niitä liikkeitä, jotka mun kropalle sopii ja olen iloinen niistä :) Nyt kun noita samoja liikkeitä on tullut tehtyä jo useampi viikko, jalat ei mene enää yhtä jumiin ja painoja on voinut hiljalleen lisätä. Jes! En käy salilla lihasten kasvattamisen takia enkä myöskään varsinaisesti treenaa mitään kisoja varten. Haluan, että mun kropassa on voimaa. Haluan myös, että pystyn käyttämään tätä voimaa kaikessa muussa urheilussa ja elämässä. Siksi salilla käyminen on vain yksi harrastus muiden liikuntamuotojen rinnalla. Jotta voima jalostuu muihin lajeihin (esim. juoksuun) sopivaksi, teen välillä kentällä hyppelyitä ja loikkia, juoksen vetoja ja käyn portaissa. Ja usein tämä tapahtuu salitreenin jälkeisenä päivänä. 

Tänään paistoi aurinko ja huomenna sataa vettä. No eipä tarvinnut paljon miettiä tekeekö treenin tänään ulkona vai sisällä. Menin siis kentälle vetoja juoksemaan. Viime kerralla akilles taas vähän muistutteli itsestään (se pilasi useamman kesän ja kisat aikoinaan), joten tänään päätin olla aika varovainen. Tuuli oli kyllä ajoittain aika huima, etenkin puuskissa. Ja vastatuuleen juoksemiselta ei siis voinut välttyä. Juoksen kyllä yleensä myötätuuleen, jos pystyn valitsemaan. Tänään tuli juostua muutama vähän pidempi veto, taisivat olla ekat 400 m vedot tänä kesänä. No eipä tänään kyllä hurrattu määrillä. Olisin kyllä juossut vaikka kuinka, mutta akilles ei ollut ihan samaa mieltä. Parempi antaa sen toeta hetki, niin ei mene pahemmaksi. Jostain syystä päätin otta myös kellon mukaan. Ehkäpä otan joku toinenkin kerta, hauska olisi nähdä tapahtuuko kesän aikana mitään kehitystä. Tänään ohjelma oli siis tämä:

* mukava alkuverkka ja vähän koordeja radalla
* 2x400m (1.25 ja 1.24)
* 2x300m (1.00 ja 1.00)
* 1x200m (43)


Olen kesäkelien tultua juossut nyt aika paljon ja etenkin pohkeet ovat sitten juuri sen tuntuiset. Jumimöykkyjä täynnä siis. Hetken mennään vielä näillä pohkeilla, mutta ensi viikon perjantaille on tiedossa hieronta, odotan sitä tuskaa innolla! 

Tykkään muuten ihan hirveästi vain kierrellä ruokakaupoissa katselemassa uutuustuotteita ja hakemassa kaikenlaisia ideoita. Joskus vain hyllyjä kierrellessä silmään sattuu joku hauska tuote ja siitä sitten lähteekin idea johonkin ruokaan. Tänään nappasin hyllyltä rahkapurkin, joka olikin luomuversio normaalisti käyttämästäni tuotteesta. No hinta oli valitettavasti myös varsin "luomu", mutta kokeeksi ostin ainakin tämän yhden. Lisäksi mukaan tarttui maustamatonta pehmeää tofua, jota en aikaisemmin ole maistanut. Lähinnä olen silloin tällöin ostanut valmiiksi marinoituja tofuja. Pitää varmaan korkata kumpainenkin uutuus vielä tänä iltana :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti