Sivut

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Bodybalance: iloinen jälleennäkeminen

Eilen oli kyllä vaan aivan huippu päivä. Pääsin monen viikon tauon jälkeen jälleen bodybalance -tunnille. Miun ranne oli pitkään niin kipeä, että jo pelkkä kynällä kirjoittaminen oli tuskaa, hiusten harjaamisesta tai hampaiden pesemisestä puhumattakaan. Nyt ranne on kuitenkin jälleen kunnossa ja olen super iloinen siitä. Voitte vain kuvitella kuinka hankalalta elämä tuntuu kun oikea käsi on pelistä poissa. Tällä hetkellä balancessa tehdään nykyistä ohjelmaa (nro 60) ihan viimeisiä kertoja ja uusi ohjelma oli kuulemma jo julkaistu. Tämä "juhlanumero" ei ole ollut minun suosikkejani. Biisit ja osa liikkeistä vain eivät ole minusta tuntuneet yhtä ihanilta kuin useissa aiemmissa ohjelmissa. Mukana on kyllä useita haastavia liikkeitä, joissa on voinut nähdä oman kehityksen, mikä onkin ollut mahtavaa. Pyrin käymään balancessa ainakin kerran viikossa. Se on ÄÄRETTÖMÄN hyvää kehonhuoltoa! Joogan, pilateksen, tai chin ja venytysten muodostama kokonaisuus on jotain aivan mahtavaa. Vastaavia venytyksiä, rangankiertoja ja lonkkien avauksia ei todellakaan tule muuten tehtyä. Ja tunnin päättävä loppurentoutus huipentaa koko setin. Kotiin lähtiessä on aina sellainen kokonaisvaltainen hyvä olo. Sekä mieli että keho on rauhallinen ja tasapainoinen. Mulle on tosi tärkeetä, että väliilä pääsen pysähtymään, hengähtämään ja voin hetkeksi unohtaa koko ympäröivän elämän ja päästää irti kaikesta turhasta. Loppurentoutuksen aikana mulla on lupa vaeltaa jonnekin kauniiseen ja rauhalliseen paikkaan. Jos et ole käynyt ikinä bodybalance -tunnilla, niin suosittelen kokeilemaan. Ja muista, ensimmäsien kerran jälkeen pitää mennä vielä uudestaan. Se toinen kerta on aina vielä parempi :)

Aurinkosoturi. Kuva: Stephen Breakwell

Eilisen balancen lisäksi olikin aika super urheiluilta. Ekaksi kävin salilla tekemässä voiman jaloille. Prässi olisi voinut mennä paremmin, jos olisin kehdannut pyytää jonkun varmistamaan. Mutta en kehdannut joten isoimmilla painoilla tekeminen menikin sitten vähän varomiseksi. Mutta ihan hyvä reeni tuli silti tehtyä. Vähän askelkyykkyjä sekä vatsoja ja kylkiä myöskin lopuksi. Pohkeet jäivät osin tekemättä, kun akilles ei ollut täysin yhteistyökykyinen. Salilta suunnistin ennen balancea sitten hetkeksi ulkoilmaan. Aurinko paistoi ja lämpö helli lihaksia, kun kävin juoksemassa henkeseleitä yu-kentän nurmella paljain varpain (Henkselit on vetoja, joissa aina juostaan kulmasta kulmaan ja sitten kävellään palautuksena päätyä pitkin toiseen kulmaan. Ja taas veto kulmasta kulmaan ja kävely lähtöpisteeseen.). Olipas ihanaa ja tekipäs vaan hyvää. Tällä kertaa kentälle oli eksynyt muitakin urheilijoita. Ja pois lähtiessä nurmen valtasivatkin jalkapalloilijat.

Taivas oli sininen kuten kuvasta näkyy.

Vetojen jälkeinen väsymys = auringonottoa

Nämä aurinkoiset ilmat ja lämpö ovat saaneet ainakin minut todella onnelliseksi ja iloiseksi. Ja muutenkin elämässä on kaikki varsin mallillaan juuri nyt. Nautin todellakin jokaisesta päivästä. Odotan myös innolla kaikkea kivaa, mitä seuraavat viikot tuovat tullessan. Ensi viikolla alkaa kesän tanssikurssit, joista erityisesti odotan kehonhuoltokurssin alkamista. Sellaista olen nimittäin vähän kaipaillutkin ja nyt toiveisiini on vastattu. Showjazz -tunti jatkuu vanhaan tapaan ja nykärin -tunnille olisi tarkoitus mennä yhdessä Markon kanssa. Lisäksi ensi viikolla on pitkään odotettu Sun Lahti -voimistelutapahtuma Lahdessa. Esiinnyn sunnuntaina yhdessä tuhansien muiden voimistelijoiden kanssa isossa kenttänäytöksessä Lahden stadionilla (lippuja saa lippupalvelusta). Kenttänäytös koostuu useista ohjelmista ja itse olen mukana Valkoinen lintu -nimisessä ohjelmassa. Ohjelmassa on kaksi roolia: joutsenet ja satakielet. Itse olen yhdessä muiden Voimisteluseura Tempon naisten kanssa tuossa hieman haastavammassa satakielten roolissa mukana. Ohjelman muusiikkina on Nightwishin Meadows of Heaven -biisi, joka on todella kaunis. Kuten on myös itse ohjelma:

"Ohjelma on tanssillista voimistelua, naisvoimistelun virtaavaa liikettä. Tulevaisuus puhtaina, kauniina muotoina valkoisissa puvuissa keinuu tanssillisen voimistelun liikekielellä. Kuviot nousevat suomalaisesta muotoilusta. Ne elävät mielikuvissa, keikkuvat silmissä jonoina ja riveinä. Ne etenevät kaarina ja avautuvat kukkina vihreälle ruohikolle. Juhlava musiikki nostaa tunnelman ja kokoaa monet kuviot yhteiseen liittoon kohti tulevaisuutta."


Meillä on siis valkoiset asut. Saatiin ne viime viikolla, mutta pitää vähän paitaa kaventaa ja helmaa lyhentää. Päähän tulee sellainen pieni sulkakoriste. Kaunista ja puhdasta siis. Voi kun jo odotan ensi viikkoa todella paljon. Tämä tanssillinen voimistelu on ehkä kaikista harrastamistani ja kokeilemistani tanssimuodoista juuri se eniten sydäntäni lähellä oleva. Jyväskylässä asuessani olin mukana Jyväskylän naisvoimistelijoiden Ajatteret-ryhmässä. Pääsin osallistumaan aivan ihaniin esityksiin, jotka todella ovat jääneet rakkaina muistoina syvälle sydämeen. Lisäksi nautin silloin todella paljon FlowGymnastic -tunneista. Lahden tapahtuman jälkeen voimistelukuviot ehkä jäävät taas hetkeksi unholaan, koska en ole täältä Kouvolasta löytänyt oikein mitään itselleni sopivaa. Onneksi muu tanssitarjonta on todella hyvää :) Sun Lahden kenttäohjelmat esitetään vuonna 2015 Helsingin kansainvälisessä Gymnaestrada-tapahtumassa. Että sitä odotellessä ja sinne sitten seuraavaksi.

Ja taas tuli höpistyä vaan kaikesta liikuntaan liittyvästä. Mut hei, That´s What I do and Love!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti