Sivut

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Rankkaa treeniä, huppua lukemista ja loman odotusta

Liikun ja urheilen nykyään hyvin paljon fiiliksen mukaan. Jos salilla tuntuu, että tänään ei kyllä jaksa muuta kuin kevyttä lihaskuntoa ja venyttelyä, tyydyn siihen. Jos taas tuntuu siltä, että kroppa huutaa kovaa reeniä, niin ei muuta kuin antaa mennä vaan. Kyllä mie kuitenkin aina etukäteen mietin vähän mitä esimerkiksi salilla aion tehdä tai millaisen lenkin juoksen ja aina pyrin kuitenkin tekemään kunnolla ja huolella sen minkä teen. Eilen oli salilla aika huippua tekemistä: jalkaprässiä, etureisiä, askelkyykkyjä, pohkeet ja vatsat. Tein tiukkoja sarjoja loppuun asti. No myönnettäköön, että jos vierellä olisi ollut joku huutamassa ja kannustamassa, niin olisi varmasti tullut vielä jokunen toisto lisää. Reilun tunnin ähkimisen seurauksena jalat olivat totaalisen väsyneet ja kauhulla mietin mitä edessä olevasta Bodybalance-tunnista tulisi. Oli kuitenkin iloinen yllätys huomata, että tunti sujui hyvin. Itseasiassa se oli yksi parhaista, taas oli mukana monta oivalluksen ja oppimisen hetkeä. Salitreenin ja balancen jälkeen olin kyllä aika puhki, mutta onnellinen. Pyörän selkään ja kotimatka olikin hyvää loppuverkkaa :) Perjantain hierontaa kauhulla odotellessa...

Vaikka liikun itse todella paljon, liikunta-ala ammattina ei ainakaan toistaiseksi ole kovasti kiinnostanut. Olen tyytyväinen tähän ihan vaan harrastuksena. Haluan kuitenkin tietää mitä kropassani tapahtuu ja mitkä lihakset ovat töisssä eri liikkeissä kun urheilen. Siksipä olinkin hyvin iloinen, kun postissa tuli viime viikolla tällainen opus:


Kirja on uusittu painos vanhasta teoksesta. Hyvinkin perusteos, jossa esitellään havainnollisin ja selkein kuvin lihaskuntoharjoitteita ja niissä aktivoituvia lihaksia. Lisäksi mukana on jonkin verran venyttelyliikkeitä. Useaan kertaan salilla, etenkin ylävartalon ja käsien liikkeitä tehdessä, olen huomannut tekeväni liikettä väärin sen vuoksi, että en ole ehkä ihan tajunnut minkä lihaksien pitäisi tehdä työtä. En ole vielä ehtinyt kunnolla paneutumaan kirjaan, koska kaikkea muuta puuhaa on ollut niin paljon. Aion kuitenkin lukea kirjan huolella läpi ja mennä salille oikeisti ajatuksen kanssa tekemään liikkeitä oikealla tekniikalla. 

Niin ja tosiaan miulla alkaa pieni "Wappuloma" tässä pian. Torstaina toivottavasti saan työt tehtyä niin, että voin jäädä viikoksi lomalle. Saldotunteja on kertynyt juuri yhden viikon loman verran. Tosin eipä tämä loma mene kyllä todellakaan sohvalla makoillessa, puuhaa on luvassa vaikka ja kuinka. Nyt lauantaina olisi ystäväni häät Turussa. Odotan jo tätä todella kovasti. Lisäksi viikonloppuun mahtuu vielä tanssiesityksiä, kun sunnuntaina olisi studio dance pitin kevätnäytös Kouvola talolla. Wapuksi suuntaamme kohti Helsinkiä ja Glo Hotel Artia, jossa tiedossa olisi wappubileet sukulaisen syntymäpäivien merkeissä. Vähän harmittaa väliin jäävä Vappu Gospel täällä Kouvolassa, mutta ehkäpä sitten ensi vuonna. Vapun jälkeen ehdimme tulla muutamaksi päiväksi kotiin, kunnes viikonlopuksi suuntaamme jälleen Helsinkin. Siellä olisi tarkoitus käydä katsomassa Rock The Ballet -tanssiesitystä, ou-jee!

Eniten lomassa odotan kuitenkin sitä, että saan aamulla rauhassa herätä, keittää puuroa, juoda kahvia ja lukea lehteä. Tämä on jotain, josta nautin todellakin. 

Aurinkoista lomaa odotellessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti