Sivut

perjantai 12. huhtikuuta 2013

Korvapuusteja

Eilen oli pullapäivä, ja kovasti odotettu sellainen! Leipominen on mukavaa ja etenkin minusta on ihana leipoa pullaa. Korvapuusti on ehdoton suosikkini ja jos niitä joskus on tarjolla, en varmasti kieltäydy. Tavalliset pullat tai pitkot eivät minulle oikein maistu ellei niissä ole jotakin erikoista (esim. rusinoita sisällä). Tosin kaikenlaisten pullien leipominen on todella hauskaa. Kotona tulee kuitenkin harvoin leivottua, sillä joudun syömään tekeleeni aina yksin. Joten kun tarjoutui tilaisuus leipoa pullaa töihin kuukausipalaveriin, olin todella iloinen. 

Eilinen ilta siis meni kädet taikinassa. Minulla ei ole mitään salaista reseptiä ja taikinani on joka kerta hieman erilaista. Sen olen huomannut, että tuorehiiva toimii parhaiten, jos haluaa oikein hyvin kohonneita ja kuohkeita pullia. Taikina pitää myös ehdottomasti tehdä punaiseen maitoon ja voin kanssa ei saa säästellä. Itse laitan taikinaan lähes aina myös vähän kylmäpuristettua kookosöljyä sekä aitoa vaniljaa. Sokeri on yleensä tummaa ruokosokeria. Kanelia, kardemummaa ja vaniljaa rakastan yli kaiken, joten laitan niitä aina vähintään triplamäärän :)
Eiliset pullat onnistuivat varsin hyvin :) Eivät ne mitään kaunokaisia olleet, mutta isoja ja meheviä ainakin. Illalla herkuttelin sitten tuoreella korvapuustilla ja minttu-suklaa kaakaolla. Oli muuten todella hyvää! Kaakaoon laitoin Van Houten-kaakaojauhetta, aitoa vaniljaa sekä minttu- ja suklaasteviaa. Tämä kombo toimi erinomaisesti. Tänään töissä pullailu on jatkunut, moneskohan pulla on jo menossa...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti