Sivut

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Helsinki City Triathlon

MITÄ: Helsinki City Triathlon
MISSÄ: Helsinki, uimastadion
MILLOIN: lauantaina 24.8.2013
KENELLE: juuri sinulle!
HINTA: 48€ (kun ilmoittaudut 31.5. mennessä)
Tuleva kesä on täynnä kaikkea kivaa ja yksi odotetuimmista tapahtumista omalta osaltani on elokuun 24 päivänä järjestettävä Helsinki City Thriathlon. Tapahtumasta on muodostunut minulle ja muutamalle sukulaiselleni jo perinne, sillä olemme olleet mukana useampana vuotena. Itseltäni viime kesän kisat jäivät valitettavasti väliin, kun umpisuoli päätti tulehtua juuri ennen kisoja ja kisapäivän vietinkin sitten sairaalassa. Ensi kesänä olisi kuitenkin jälleen tarkoitus asettua starttiviivalle ja lähteä tavoittelemaan uusia ennätyksiä :) Olen sen verran kilpailuhenkinen, että pelkkä maaliviivan ylittäminen ei riitä! Haluan voittaa itseni.

Voisin sanoa, että tähän triathloniin voi osallistua oikeastaan lähes kuka tahansa. Jos pystyt uimaan 300 m, pyöräilemään 10 km ja juoksemaan/kävelemään 3 km, tämä voi olla sinun juttusi. Mitää hurjaa kuntoa ei siis vaadita. Pyörä voi olla viimesen päälle viritetty kilpuri tai sitten mökin navetasta löytynyt, ruostekukkien koristama vanha mummomankeli. Uinti tapahtuu lämmitetyssä altaassa, jossa sukeltajat vahtivat ettei kukaan huku. Uida saa kissaa, koiraa, sammakkoa tai mitä ikinä haluaakaan, sillä tyyli on vapaa. Juoksuosuuden voi juosta kävellä tai ryömiä, kunhan eteen päin pääsee. 

Mukana on viime vuosina ollut satoja iloisia liikkujia ja taso vaihdellut laidasta laitaan. Tuloslistan kärkipäästä löytyy aktiivisia harrastajia sekä usein myös uimareita, jotka paukuttelevat uintimatkan useamman minuutin muita nopeammin. Matkalle lähdetään noin 20-30 hengen ryhmissä ja ilmoittautumisen yhteydessä voi valita lähdön oman tavoiteajan perusteella. Uimaosuudella uidaan 50 metriä pitkää allasta 3 kertaa ympäri. Sitten juostaan vaihtopaikalle, jossa suoritetaan vaatteiden vaihto ja hypätään pyörän satulaan. Pyörälenkki on 5 km pitkä ja se kierretään kahteen kertaan. Matkalle mahtuu niin ylä- kuin alamäkiäkin sekä tasaista. Pyöräosuuden jälkeen pyörä jätetään vaihtopaikalle ja kirmataan juoksuosuudelle, jossa 1,5 km lenkki kierretään kahteen kertaan. Lenkin lopussa on mäkiä, joissa saa varmasti viimeisetkin menut irti itsestään.

Sarjoja löytyy lapsille ja aikuisille, miehille ja naisille, kilpapyörille ja tavallisille pyörille, yksilöille ja ryhmille. Eli on mistä valita :) Itse olen siis ollut mukana kaksi kertaa tavallinen vaihdepyörä kulkuvälineenä. Tunnelma on ollut huipussaan molemmilla kerroilla. Reitin varrella on aina katsojia kannustamassa ja kuvaamassa. Kahdesta kerrasta viisastuneena ja oppineena voisin vaikka jakaa muutaman neuvon/vinkin, joista saattaa olla apua:

* muista ottaa omat uimalasit mukaan, järjestäjiltä saat vain uimalakin
* uintiosuuden jälkeen olet märkä, joten esim. kireden trikoiden pukeminen on super hankalaa
* älä ui itseäsi väsyksiin, sillä pyöräily ja juoksu muodostavat suurimman osan loppuajastasi
* ole ajoissa paikalla tapahtuma-aamuna, väkeä on ollut aika paljon
* lue kisaohjeet huolella läpi ja noudata niitä, silloin kaikki toimii hyvin :)

Tule siis sinäkin mukaan. Haasta vaikka työkaverisi kisaamaan. Tai kerää kokoon kaveriporukka.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti