Sivut

maanantai 18. helmikuuta 2013

Tästä se lähtee!!

Usein on mielessäni ollut oman blogin perustaminen, mutta jotenkin olen aina ajatellut, ettei minulla riitä aika siihen. Muutamat ystävistäni ovat juuri aloittaneet oman blogin pitämisen, mikä on mielestäni hieno juttu. Olenkin innoissani lukenut ystäväni blogia (http://jaamaanihmeet.blogspot.fi/), jossa hän kertoo vaihtarikevään kokemuksistaan  Islannissa. Tästä innostuneena päätin sitten itsekin vihdoin aloittaa oman blogin. 

Olen tallustellut täällä maapallollamme nyt reilut 25 vuotta ja tätä aikaa miettiessäni voin vain todeta, että paljon kaikkea on mahtunut näihin vuosiin, niin iloja kuin surujakin. Tällä hetkellä elän kuitenkin elämäni onnelllisinta aikaa. Elämäni on nyt hyvin erilaista kuin esimerkiksi noin 5 vuotta sitten, jolloin vielä aktiivisesti kilpailin ja suoritin opintojani Jyväskylässä. Ei ehkä kuitenkaan ole syytä verrata elämää nyt ja silloin, koska molemmat vaiheet ovat olleet ainutlaatuisia omalla tavallaan. Positiivinen asenne elämään on kuitenkin johdattanut minut pitkälle elämässäni enkä aio sitä jatkossakaan hukata.

Tällä hetkellä elämääni tuo suurta iloa oma rakkaani, jonka luokse olen juuri muuttanut (saan vihdoin sanoa "hei-hei" vuokra-asunnoilla ja kimppakämpille). Paljon uusia asioita on tapahtunut lyhyessä ajassa, mutta nyt on edessä ihanaa ja onnellista arkea yhdessä <3 Voisin hyvinkin luokitella itseni varsin liikunta-addiktoituneeksi (ja tähän varmasti yhtyvät minua vähänkään tuntevat ihmiset). Liikunta on aina ollut osa elämääni ja en varmaan osaisi elää ilman sitä. Varsin monessa onkin tullut oltua mukana. Kilpaurheilun osalta kaikki lähti yleisurheilukentältä ala-asteikäisenä ja sinne se myös päättyi kyyneleet silmissä loppu keväästä 2010. Tosin myönnän sanonnan "kerran kilpaurheilija, aina kilpaurheilija" pätevän minuun. Kyllä sitä vähintään kerran vuodessa on edelleen päästävä starttiviivalle numerolappu rinnassa. Onneksi on keksitty monia mukavia kuntoliikuntatapahtumia, mainittakoon vaikkapa Helsinki City Tritahlon.

Liikun nykyään lähes joka päivä ja nautin siitä todellakin. Tässä muutaman vuoden aikana olen onneksi oppinut kuuntelemaan kehoani koko ajan paremmin, tosin opettelen tätä yhä edelleen. Kilpaurheilu ja kova treenaaminen jättivät jälkensä kroppaani, niin hyvässä kuin pahassa. On paljon asioita, joita halauaisin tehdä, mutta kroppani on usein eri mieltä. Onneksi olen löytänyt pilateksen, jonka luen viikkottaisiin rutiineihini. Tällä hetkellä harrastan Reformer-laitepilatesta kerran viikossa (tästä lisää myöhemmin). Kouvolassa on hyvät liikuntamahdollisuudet ja runsas tarjonta, mistä olenkin äärimmäisen kiitollinen. Ihanat tanssitunnut ovat tuoneet todella paljon iloa elämääni. Tanssiharrastus on vasta aluillaan, mutta on ollut mukava huomata oma kehitys tässä lajissa. Ja mainittakoon nyt vielä, että minut löytää toisinaan myös pinnan alla sijaitsevasta maailmasta hengittämässä regulaattoriin ja nauttimassa vähän toisenlaisesta ympäristöstä.

Suuri määrä liikuntaa kuluttaa kehoa ja vastapainoksi onkin syytä muistaa panostaa oman kropan huoltoon ja ravintoon. Olen aina syönyt terveellisesti, joskaan suhteeni ruokaan ei aina ole ollut ihan terve. Nautin todella paljon ruuanlaitosta, joten siitäkin tulee tänne juttuja jatkossa varmasti. Tiedän, että minun tulisi tehdä nykyistä enemmän kaikkea palauttavaa ja huoltavaa liikuntaa. Levätäkin muistan yleensä siinä vaiheessa, kun en jaksa mennä edes bodybalance-tunnille. Tiedän kyllä, tässä asiassa minulla olisi paljon parannettavaa!! Tekosyiden keksiminen on kuitenkin välillä liian helppoa. Ehkäpä ajatusten kirjoittaminen tänne blogiin saa minut pohtimaan tätä asiaa entistä enemmän ja tekemään muutoksia elämääni, näin ainakin toivon.

Ehkäpä tässä näin aluksi tarpeeksi tekstiä ensimmäiseen kirjoitukseeni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti